Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 01 / 11 / 10 >

Fredericia

Ro på. Tak. Endelig. Weekend slut.

SÅ kan jeg fortælle, at jeg var på messe i lørdags; jeg tog toget til Tina og fik et lift videre med fra hende, så hun, hendes veninde Helle og jeg havde en superhyggelig tur med både dyr og fornuftigt prissat kaffe, læssevis af inspiration og masser af ryge- eller sludrestop undervejs for Tina, der mødte en del, hun kendte. 🙂

Ingen af os brugte de helt vilde mængder penge, inspirationen ramte os måske mere end købetrangen, men vi fik hver især nogle små, fine ting med hjem.

Som så mange andre hoppede jeg direkte i baljerne med søde kits fra Kastaniestrik, som stod hos Tante Grøn. De ER altså søde! Jeg nøjedes dog med at købe en pakke med Rosenhuse – og da jeg kom hjem om aftenen, slog jeg op til det første hus. Nu er det indflytningsklart. Gør klar til morgenlys-foto i kunstigt samt hyggeligt lys:

Min plan var egentlig at filte det i en vaskepose i vaskemaskinen, men da jeg var færdig med at brodere, gav jeg det bare en hurtig håndfiltning i håndvasken med noget flydende håndsæbe. Planen var jo blot at gøre huset lidt mere loddent og “fluffy” at se på samt gøre det lidt mere samlet i strukturen, så det gik rigtig fint og planmæssigt, og så er det jo meget lettere at styre processen (hvis man overhovedet bør bruge så stort et ord om 3-4 minutters gnubben  og skylle/indsæbning). Havde det være “i gamle dage”, havde det ikke været så svært at finde noget at sætte huset ned over, mens det tørrede, da havde man vist altid en æske tændstikker i huset. Men vi holdt jo op med at ryge for 9-10 år siden (i fertilitetsbehandling), og nu bruger vi blot fyrfadslightere. Så jeg måtte være lidt kreativ med nogle småæsker, børnene bruger til madpakkerne.

Der er garn til en hel del småhuse i kittet, men kun i to farver, så jeg er allerede gået i gang med diverse rester i 2-trådet uld, som rigtigt mange af os vist har liggende fra både Geilsk, Sanne B, Holst Garn og alle de andre skønne garnbutikker, der findes.

Som det aller-, aller-, allersidste, lige inden messen faktisk lukkede, jeg tror klokken var 16.50, faldt vi over “Uldbutikken” fra Haderup, der desværre er hjemmeside- og email-løs. I virkeligheden var det først priserne, der fangede vores øjne. *fnis* Det virkede næsten som en hel modsætning til mange af de andre priser, man havde set, for her hang søde trøjer og ponchoer til 100-120 kroner og opad for garn + opskrift. Jeps! Nothing fancy, men enkelt. Og især fangede mit øje en grøn sag (ikke grøntsag), der hang ovre bag, en sjov ting med skægge snipper, en ponchotrøje af en art. Blød og dejlig var den, da vi kom nærmere, og jeg gik altså også derfra med garn + opskrift til en fin sag, som ejeren selv har lavet opskrift til, “Frit Valg” hed den, og 3 nøgler garn for 120,- kroner. Det er nærmest prisen for blot 2 bundter af garnet de fleste steder. Trøjen var strikket op i flere udgaver, med og uden snoninger, i forskelligt garn…netop derfor kaldet “Frit Valg”, fordi opskriften er baseret på mål, ikke maskeantal og strikkefasthed, og strikket i ret er der nem mulighed for at sætte egne elementer til.

Nåh ja, og et enkelt nøgle kunstgarn blev det da også til, det kan man vel altid bruge? 😉 Jeg tror, den ene af de lilla nuancer i nøglet  passer perfekt til min Slouchy Beret, som jeg endnu ikke har haft et passende tørklæde til.

TAK for en vildt hyggelig dag, Tina og Helle – og til de af jer, jeg nåede at møde eller måske blot øjnede i det fjerne, dybt opslugte af skønne garner eller spændende telnikker.

Blog Widget by LinkWithin

4 comments to Fredericia

 • Tak og i lige måde 🙂 Hvor er husene bare super søde 🙂

 • Bebiane

  Virkelig et sødt lille hus du har fået strikket dig….og du har ret, Uldbutikken havde mange fine ting på messen og til billige penge, så alle kunne være med, jeg fik også købt noget af hende.

 • Bettina

  Øv-ha, Dorthe! Hvor super-super-øv-ha! Mon ikke du kan finde nogle rigtigt søde kits andre steder, det kunne da være meget sjovt. Eller skabe nogen selv? 😉
  Er meget spændt på Design.club.dk, elsker deres designs! Tillykke med Strikkebogen-ok – jeg håber, de får lidt mere til voksne med tiden.

  Ha’ selv en skøn dag!. 🙂

 • Jeg er bare så vild med de huse fra kastaniestrik, men desværre vil hun ikke have jeg forhandler dem i min butik – ØV.
  MEN MEN – jeg har i dag fået ok fra STRIKKEEBOGEN – det glæder jeg mig til.
  Nu afventer jeg så bare Designclub, de ville kontakte mig i denne uge også..
  Skøn dag til dig 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.