Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 10 / 09 / 10 >

Nu bliver det snart alvor

I weekenden skal jeg lige have styr på et C.V., så bliver ansøgningsskemaet afsendt. *glup*

Alvoren er ved at gå op for mig, mens jeg hver eller hveranden dag Googler ordet “lægesekretær” på “nye sider”, bare for hyggens skyld – forude venter eksamener, gruppearbejde, vurderinger, afvejninger, hårdt arbejde… Og mig, der hverken er lektie- eller eksamensmenneske. Folkeskolen gik for let for mig, så jeg fik aldrig lært den disciplin, der lå i at lave lektier, og det har fulgt mig (og faktisk også min bror – altså for hans eget vedkommende) op igennem efterskole, gymnasium, universitetet… Men nu kan jo så sige til ungerne, at vi kan læse lektier sammen. 🙂

Og måske skulle jeg så øve mig i 10-fingersystemet (manden mener, at mit eget system ikke er godt nok, det vil “de” ikke acceptere, selvom det er mindst lige så hurtigt som et 10-fingersystem og har fulgt mig trofast gennem 20 år – jeg er trods alt vant til at skrive på computer hver dag og tjene mine penge ved det) – OG så skal jeg vist også lige øve mig i at få fingrene i den rigtige rækkefølge, når jeg skal skrive sektr…sektræ…sekreæt…sekretær….!

Blog Widget by LinkWithin

7 comments to Nu bliver det snart alvor

 • Susanne

  Bare tag det helt roligt. Jeg er selv lægesekretær og har mange kolleger, der ikke anvender 10 finger systemet. Dit eget system er helt i orden, og det er ikke værd at bruge tid og kræfter på at skifte system.
  Til gengæld siger min erfaring mig, at diagnoselatinen er vigtig at kunne. Alt foregår stadig på latin på somatiske sygehuse i dag og det er ret vigtigt at forstå, hvad man skriver.
  En god investering kunne være en lærebog i anatomi og fysiologi, f.eks. for sygeplejersker, der gennemgår hele anatomien med både danske og latinske betegnelser. Det var nok her jeg ville lægge kræfterne, hvis jeg var dig.
  Grunden til jeg siger det er, at jeg har set flere ikke uddannede lægesekretærer, der har måttet opgive jobbet på grund af det manglende kendskab til diagnoselatin, hvorimod f.eks. sygeplejersker, der arbejde som lægesekretærer klarer sig fint, også uden at kunne 10-finger systemet.

  Venlig hilsen
  Susanne

 • Det bliver spændende!
  Mon ikke spørgsmålet om 10-fingersystemet hurtigst skal stilles til ‘de’ der måske ikke accepterer et andet. Det vil da være rart at vide om det er værd at lægge energi i at lære nyt. – Med mindre du selv gerne vil(?) Der bliver sikkert nok andet at lære sig, når det først går igang.

 • Bettina

  Hej Kristine,

  Gemalen har også et ergonomisk tastatur, fordi han bruger 10-fingersystemet. Når man har sit eget system, som er lige så hurtigt (vi har testet det før i tiden, hvem der var hurtigst), kan et ergonomisk tastatur ikke bruges, men flade som fx på bærbare er behagelige.
  Jeg har prøvet at lære 10-fingersystemet flere gange igennem årene, men det er fantastisk svært, når man har sit eget system, som også kan skrives blindt…

 • Kristine

  Jeg lærte mig selv 10-finger systemet for mange år siden. Lånte en bog på biblioteket og satte mig til tasterne. Jeg bruger det hver dag og kan se at jeg skriver væsentlig hurtigere end f.eks. flere programmører, som jo også skriver meget. Jeg tror at det er hurtigt at lære – det er en vanesag hvilken pegefinger som taster b – som jo ligger lige mellem de to fingre. Kan forøvrigt anbefale et ergonomisk tastatur så får du den rette håndstilling – det er væsentlig lettere sammenlignet med f.eks tastaturet på en bærbar.
  God fornøjelse med CV’et.

 • Bettina

  Hehe, Britta, det er jo også det, jeg ville mene – men jeg kan faktisk ikke rigtigt finde nogle “håndgribelige beviser” nogen steder.

  Tak, Lisbeth! Ja, det er faktisk vildt, som det kan have stor indflydelse på resten af skolelivet! Derfor gør vi også en dyd ud af at lære børnene herhjemme, at lektier skal laves, og man kan godt gøre det til en fælles ting og lidt hyggeligt, så er det hurtigt overstået. Det vil helt sikkert være dem en stor hjælp i livet fremover.

 • Held og lykke med det. Kender alt til det med at komme let igennem skolen. Det har ikke været en gave senere hen.. Jeg har også måtte lære diciplinen at læse lektier som voksen.

 • Jeg tror ærlig talt at “de” er ret ligeglade med hvor mange fingre du bruger så længe du skriver hurtigt 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.