Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 06 / 09 / 10 >

Nogen lægesekretærer på linjen?

Jeg løfter lige sløret helt op for mine pludseligt opståede men meget håndgribelige fremtidsplaner: Er der nogen lægesekretærer, der følger lidt med her?
Det er gået op for mig, at med min baggrund er jobbet som lægesekretær faktisk helt, helt perfekt – og det er i grunden ret svært at finde noget, hvor min kvalifikationer passer ret godt ind men hér lader det til, at jeg har fundet en god hylde. Så jeg er i gang med telefoner og netsurfing dagligt for tiden for at finde ud af, hvordan, hvorledes og hvornår. Jeg er stadig noget rundforvirret over pludselig, i en alder af 39, at have fundet noget, der lader til i dén grad at være en uddannelse og et job for mig, og at jeg skal til at studere igen…
Så hvis du kan fortælle lidt, oplyse lidt, udvide min horisont lidt. Jeg har fået at vide, at jeg skal søge elevplads allerede i januar, helt uden den HGS, jeg skal tage i foråret, og jeg er noget forundret over, at der er lærepladser, der vil optage elever på den (ikke-)baggrund, men det er jeg blevet forsikret om er tilfældet. Kan det virkelig passe?

Blog Widget by LinkWithin

8 comments to Nogen lægesekretærer på linjen?

 • Sister Bonde

  Når sådan en gammel kone som mig (53) kan – så kan du også. Der er mange eksamner og det er kun sjovt 😀 Held og lykke.

 • Bettina

  Tak for tippet, Kristine, som du ser, fulgte jeg straks dit råd! 🙂

  TAK for hjælpen og indsigten, Sister Bonde! Har både skimmet og nærlæst indlæg i din (desværre nu nedlagte) blog med stor, stor interesse… Har forsøgt at suuuuge alle de oplysninger ud af det, som jeg kunne, bruger både det ene og det andet søgeord….det lyder spændende men hårdt! Og jeg glæder mig samtidig rigtigt meget, hvis jeg overhovedet slipper igennem det første nåleøje og ind på HGS.

 • Sister Bonde

  Hej Bettina
  Tak for mail og sjovt at få en ny læser, lige den dag, hvor bloggen bliver lukket 🙂
  Start ca. januar/februar 2009, hvor jeg var omkring Handelsskole osv. osv. – startede på Roskilde Handelsskole som lægesekretærelev ca. start marts. Men søg også på diagnoselatin, så får du en masse indlæg frem.
  Held og lykke og skriv endelig på bloggen, så svarer jeg der. Er i denne uge ikke i stand til at afsende mail, så nemmere med korrespondance på “den lukkede” blog.
  Hilsner fra
  Inger Bonde

 • Kristine

  Jeg følger med i en blog hvor blogejeren er forholdsvis nyuddannet lægesekretær
  http://www.sisterbonde.dk/
  Hun har godt nok lige forleden skrevet at hun vil have en blogpause men mon ikke hun vil svare dig på en kommentar?
  Held og lykke med projektet – og jeg fornemmer klart at de er stort at nå til denne erkendelse.

 • Bettina

  Ja, “tante” Charlotte, jeg er faktisk næsten helt høj af at være nået til denne erkendelse! 🙂

  Tak, Jeanette, det var et godt tip – alene at kunne Google på det begreb gav mig en del mere håndgribeligt. Jeg aner absolut intet, kender ingen, der er det…har blot læst en masse, der lød helt perfekt.

  Hvor morsomt, Anne, er det mon udbredt, at vi oversættere tænker i lægesekretær-baner som alternativ? Så kunne du åbenbart også se forbindelser. Jeg har en ældgammel HF som kvalificerer, men jeg skal tage en HGS over 14 uger (IT, salg og service og erhvervsøkonomi) som en “overbygning”. Jeg slipper tilsyneladende for en realkompetencevurdering pga. det møggamle eksamensbevis. 🙂
  Det er tilsyneladende ikke alle steder et must at have haft diagnoselatin, men det er naturligvis en klar fordel når der skal deles ud af de meget få elevpladser. Pyha, at man ligefrem skal i gang med det stads igen!

 • Jeg søgte ind på lægesekretæruddannelsen i januar i år. Jeg var ikke kvalificeret 100 %, fordi jeg ikke har en handelsskoleeksamen, men ved at skrive frem og tilbage med en handelsskole fandt jeg ud af, at jeg skulle realkompetencevurderes i 2 fag. Dette kunne jeg godt gøre efter samtalerne på uddannelsen (i løbet af april/maj). Du kan allerede nu kontakte en handelsskole og få en vejleder der til at vurdere, hvad du evt. skal realkompetencevurderes i. De vurderer fagene på baggrund af dine eksaminer og din erhvervserfaring. Man søger ind på uddannelsen i januar, og den starter i september. Det var et must at man havde haft/eller var skrevet op til et medicinsk latinfag (kan ikke lige huske den præcise titel på kurset). Held og lykke.

 • Hej
  Jeg vil ringe til den elevansvarlige lægesekretær på det sygehus du kunne tænke dig at komme på som elev. Hun ved i hvert fald en masse.
  Og så er det helt sikkert en rigtig god idé at kunne noget latin.
  Hilsen Jeanette “tidl. arbejdet som lægesekretær”

 • Det lyder da fantastisk! Altså at du har fundet noget du kan fristes så meget af, at du vil begynde på en ny uddannelse.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.