Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 06 / 06 / 10 >

Billedløs, fordi…

Jeg har holdt en lille pause fra GAAA-tæppet (dobbeltkonfekt? GAAA = Great American Aran Afghan – så er “tæppet” vist ikke så velplaceret *hehe*) for at følge med i virkeligheden og bl.a. strikke på en sød vest fra Garnstudio (min dog i sort, så effekten er mere subtil men vesten mere anvendelig), opdrage på familiens tilgang af katte siden januar måned, hvor Arthur jo måtte til de skønne, evige musejagtmarker og alt det der – I ve’ jo nok. :o)

Men nu er jeg vendt tilbage tilbage til GAAA igen – jeg er trods alt ved 19. firkant, skulle da være et skarn, hvis jeg droppede det hele igen! 🙂  Desuden har jeg lidt at gå efter, for i august skal min skønne lillebror (11 år yngre end mig) giftes, så vi kan få verdens skønneste tante til vores børn, og jeg har lovet min kommende svigerinde at strikke Muir til hende…måske skulle jeg lade være med at overvurdere min hastighed og komme i gang – men først liiiige købe garnet!? 🙂

Jeg sad og kiggede på GAAA-tæpper på Ravelry forleden, og jeg faldt af grunde, jeg nu har glemt, over en version af tæppet derinde, hvor jeg kom til at spekulere… Hvordan har I det med at se noget, håndstrikket, fuld af fejl, om det så er strikket af en ven eller en ukendt? Skal man kommentere det (uskyldigt, konstruktivt, medfølende, lidt “har du forøvrigt opdaget….?”) eller skal man lade folk tro, de har lavet noget superflot og gennemført – i hvert fald ind til der kommer en anden og påpeger fejlen(e)?? Jeg har ikke kunnet genfinde det tæppe, jeg så på den aften, og det er måske meget godt, jeg ikke forledes til at “hænge vedkommende ud”. Tanken har ellers strejfet mig for at høre, om jeg måske så forkert…få en “second oppinion”… Men nej. Det vil jeg ikke. I må tro mig på mit ord. Vedkommende havde fremvist alle felter til sin version af GAAA med en del felter “udefra”, som ikke tilhører den oprindelige opskrift men var nogen, hun havde fundet i andre sammenhænge. På mindst 3 af de 20 felter så jeg, ved blot et øjekast, graverende fejl i snoningerne! De var så tydelige, at jeg ikke behøvede forstørre billederne for at være sikker. På et felt var fejlene i det mindste symmetriske, men på et andet var det snoninger, der var symmetriske omkring en midteraske, og det var på det felt, jeg fangede fejlen først, fordi en “over” ikke var gået “over”, som den skulle, men “under” (eller måske omvendt). Det er muligt, jeg endda ikke fangede alle fejlbehæftede felter, og måske er det (igen) godt nok, jeg ikke kan vende tilbage og tjekke det.

Én side af mig har meget lyst til at skrive til vedkommende, og lige først bruge et par timer på at skrive brevet ordentligt, være sikker på, at det er skrevet som det er ment; Som en hjælpsom undren, måske forsøg på tip til en anden gang…et eller andet i den stil. Men en anden side af mig holder helt igen, for det vil hun sikkert ikke blive begejstret for at få at høre, ikke bare, fordi hun har lavet uopdagede fejl, men tæppet er faktisk også anvendt som gave! Pyha, altså!

Blog Widget by LinkWithin

7 comments to Billedløs, fordi…

 • Hvad med en CAL på Babette? 🙂 Så kan du få det færdigt til brug denne sommer (hvis der kommer en sommer)

 • Bettina

  Godt at høre nogle tanker omkring det. Som nævnt vil jeg heller ikke kommentere det i dette tilfælde, MEN jeg tror, at hvis det var en meget god veninde, så ville jeg måske kommentere det (pænt! naturligvis!), i hvert fald, hvis det var undervejs i processen, så det kunne rettes; Det er med tanke i det nævnte, at jeg nok ikke er den sidste, der vil lægge mærke til det det, og helt personligt ville jeg faktisk blive ret pinligt berørt over at give en så fejlbehæftet ting som gave. Så hellere få det at vide, så jeg kan rette det, inden den virkelige skade (foræringen) er sket. Men måske er det til dels også, fordi jeg med det samme ville bemærke sådan noget, lige så vel som at det kribler i mine fingre, hvis jeg kommer ind i et hjem, hvor der hænger billeder skævt på væggen.

  Men som sagt ville jeg ikke gøre det hos en person, jeg ikke kender eller blot kender flygtigt.
  Jeg ved, der er fejl i mit tæppe, men den ene retter jeg ved at sy maskesting på feltet, og den anden er næsten ubemærkelig. Men jeg ville ikke kunne leve med den første fejl i mit eget tæppe, hvor en snoning går den forkerte vej. 🙂
  Og så har jeg selv bemærket fejlene i mine kommentarer på Ravelry, så folk ikke skulle komme i samme situation som mig lige nu, hvor man får disse tanker. 🙂

 • Jeg ville nok ikke kommentert det, men jeg ville selv aldri gitt bort noe med feil i. Holder akkurat på med et mini-aranteppe og ser at det blir en del “human touch” fordi jeg ikke kan aranstrikk. Dette prøveprosjektet beholder jeg selv!

 • Jeg ville lade den indre strikkepolitibetjent blive derhjemme. Strikkeren kan være begynder og/eller 100 % klar over at der er fejl i tæppet og bare ikke være perfektionistsfacist.

 • Jeg ville også have lyst til at kommentere, selv om det nok er bedst at lade være – og blot håbe på at gavens modtager ikke ved noget om hvordan tæppet skulle have set ud.

 • Det kunne jeg bestemt heller ikke finde på.

 • Jeg kunne ikke drømme om at kommentere det – der findes jo forskellige niveauer af perfektionisme, selvkritik og evner 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.