Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 10 / 05 / 10 >

Opfølgning

Jeg er bagud. Jeg har ligget underdrejet sidste uge med feber, knivskærende hovedpine og generel “phadr” i kroppen, det gik så desværre ud over besøg i strikkecafe i Vejen i torsdags, men jeg kunne kun holde til én dag med forceret friskhed den uge, nemlig onsdag, hvor tøsepigen skulle til ridning; der ku’ jeg jo det meste af tiden sidde helt stille og bare kigge på, at hun nød det. Zumba tirsdag blev ikke til noget, strikkecafe torsdag blev ikke til noget – til gengæld er det blevet til en bihulebetændelse, der stjal det meste af min nattesøvn i nat. *gaaaab*

Med Zymelin i kraniet vil jeg nu skynde mig at vise jer nogle af de ting, jeg længe har skyldt fremvisning af.

Først Sylvi:

Faktaboks:

Opskrift: Sylvi by Mari Muinonen

Garn: Álafoss Lopi, farve 9985 Mosagrænn / green moss, jeg tror nok, jeg brugte 11 nøgler

Ændringer?: Ja, min strikkefasthed var vist ikke lige i skabet i højden, så fx er den lidt kortere end mange af de udgaver, jeg har set på Ravelry. Desuden gjorde jeg hætten en smule længere i toppen, for den var så lille, at den først var uanvendelig. Nu kan den til nød bruges. Jeg strikkede  kronbladene enkeltvis i stedet for at strikke dem på hver og en. Jeg overvejer en lomme eller to foran, da jeg godt ka’ li’ det og det ville bryde den ret ensartede flade foran.

Go’ eller No Go’: Altså, som sådan er modellen jo suuuuuuuuuuuperflot og anderledes. Men jeg kan slet ikke komme overens med lukningen, der i min udgave (pga, den lidt for lille strikkefasthed i højden) starter med den nederste knap over navlehøjde og den øverste så langt nede, at jakken alt for let falder ned ad skuldrene på mig. Derfor vil jeg have købt en tovejs-lynlås, der både kan give den tyngde som modvægt foran, der godt kunne være brug for samt give en bedre og længere lukkemulighed. Jeg elsker at have den på, at gå væk fra folk *s*, så de kan se den flotte ryg!

Inden under Sylvi har jeg min Navia-kjole:

Nærbillede af mønsteret:

Faktaboks:

Opskrift: Hvid kjole model 1-6 af Lissi Selvindi / Navia

Garn: Navia Uno i koksgrå, lidt over  150 gr i str. M/L

Ændringer: Ikke rigtigt nogen – men jeg gad ikke købe en pind nr. 15, som der skulle bruges til at lave de storhullede omgange på skørtet, så jeg tog i stedet en pind 8 og slog to gange om pinden i stedet for at strikke maskerne almindeligt – det var lidt besværligt på omgangen efter, men fungerede derudover helt efter hensigten.

Jeg gik bevidst efter at få mindre flagrende ærmer end i originalen, for det synes jeg ikke er ret flatterende (modelfotoet er i mine øjne i det hele taget ikke ret flatterende, kjolen ligner en sæk), og mine sidder helt tilpas til.

Go’ eller No Go: “Aaaaaj lov’it”, som en vis hr. Ole Henriksen ville ha’ sagt. Den er let som en sky, varmer hverken for meget eller for lidt, var utroligt let at strikke, ud i ét med action  hele tiden, så det aldrig blev kedeligt.

Og så var der lige Anna, min Anna. Hun er rigtig glad for sin vest:

Faktaboks:

Opskrift: Vest i reliefmønster af Sidsel Sangild fra bogen “På Pinde og Nåle”.

Garn: Kauni Effekt i en eller anden farve, garnet har ligget oprullet i umindelige tider.

Ændringer: Ingen, så vidt jeg husker. Men jeg er utroligt dårlig til at vende hækling inde i hovedet, så andet forstykke gav mig virkelig hovedpine, ind til jeg besluttede mig for at følge første forstykkes anvisninger på udtagninger efter den første række, for jeg kunne slet ikke sno min hjerne omkring det, når der står “Hækl fm rækken ud” til første forstykke og i andet forstykke er det dén del, man skal tælle masker ned i før man kommer til der, hvor man så skal tage ud… og når man ikke tydeligt kan se sine udtagninger på forrige række, er man (jeg)  jo nødt til at tælle. :o)

Desuden var der noget med ærmegabene på bagstykket, jeg ikke helt kunne få til at passe ifølge opskriften (som man kan læse på Ravelry, hvis man er med dér), så jeg måtte improvisere lidt, men det gik alt sammen.

Go’ eller No Go: Ganske Go’. Modellen er sød og fin, og Anna er glad for den.

White dress by Lissi Selvindi
Blog Widget by LinkWithin

11 comments to Opfølgning

 • Hej Tone

  Du kan finde billeder af vesten her:
  http://paakrogen.wordpress.com/2010/03/20/hj%C3%A6lp-til-reliefvest/
  Håber den bliver fin!

  Med venlig hilsen
  Sidsel

 • tonesp

  Hej. Jeg er havnet på denne side fordi jeg har søgt på reliefvesten. Er i gang med bagstykket og kan ikke finde ud af hvordan den skal forståes. Har du et billede af bagstykket. På forhånd tak.

  Vh Tonesp

 • Kristine

  Wauw det er nogle flotte færdige værker. Sylvi er speciel og meget flot.

 • Wow du har været produktiv. Sylvi er utrolig smuk og farven er perfekt til foråret. God bedring.

 • Tænk, Lisbeth, jeg synes, den sidder rigtig godt på dig!

  Det er altså pudsigt, så forskellige længder de forskelliges udgaver har! Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke og endda, tror jeg, strikket lidt mere tæt end opskriftens strikkefasthed – og min er knælang.

  Har I vasket jeres og lagt dem op til udspænding??

 • Det er godt nok nogle flotte ting, du har lavet. Er selv lige blevet færdig med Navia kjolen, og jeg kan da godt se nu, at den vil sidde pænere på mig, hvis jeg lige taber 6 kilo 🙂
  Sylvi er lagt som favorites på Ravelry.. 🙂 Wauw..

 • Bettina

  Hej Sidsel,
  Altså, det er helt sikkert lige så meget min manglende erfaring med at hækle efter opskrift; jeg bruger mest hæklenålen til at improvisere med! Der er også med strikkeopskrifter forskel på, hvor meget de uddyber. JEG kunne bare slet ikke fatte det *S* – MEN min metode fungerede rigtigt fint! Så no sweat. 🙂

  Ja, Helle, Sylvi er fantastisk smuk, virkelig anderledes end så meget andet, og derfor er jeg også stadig glad for at hev den i garderoben – den er helt sikkert en klassiker mere end så meget andet.

  Hehe, Karen, jeg har jo faktisk IKKE haft så travlt, har bare ikke fået vist ret meget frem, fordi jeg ikke liiiiige orkede tage fotos, overføre og alt det der. :o) Kjolen ER bare skøn, det har jeg jo hele tiden vidst – jeg har den faktisk på lige nu. :o) Jeg har ikke gjort noget særligt med ærmerne, men jeg tror, jeg strikker fastere end du, dermed er ærmerne også smallere pga den mindre strikkefasthed. Så de er meget T-shirtagtige.
  Sylvi skal bare ha’ en skalle, du! 🙂 Men ok, det er nok ikke lige årstiden.

 • Hold da fest hvor har du haft travlt? Er helt syg med din udgave af kjolen – hvordan lavede du de ærmer så fine? Og Sylvi! WOW!! Jeg er meget meget dybt imponeret, kommer du så ikke lige forbi og laver min færdig?
  Og så rigtig god bedring, synes du er hårdt ramt for tiden?

 • Sylvi..hvor er den flot, altså!! suuuk! Du har haft travlt med pindene!!

  God bedring,
  Helle

 • Sikke en produktion! Er helt vild med Sylvi – den er så smuk at jeg har købt opskriften selvom jeg ikke strikker, for en dag skal jeg have sådan en.
  Kjolen er også vildt smuk.
  Og herligt at du har hæklet vesten! Rødme… ved godt at det var dovent ikke at skrive det andet forstykke også, men vil undskylde mig med at der ikke var plads nok. Jeg må lige ind og se på Ravelry ang. ærmehullet. Kan jo være jeg skal opdatere lidt, hvis den er alt for besværlig.

 • […] Teaser til bogen “Hæklede gaver” Reliefvesten til et barn 10. maj 2010 Bettina har hæklet reliefvesten fra På pinde og nåle og den er blevet rigtig fin, synes jeg. Kan dog godt høre på det hele at […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.