Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 02 / 03 / 10 >

Ravelympics

Pyyyyh!

Med to overspringshandlinger og to omgange koncentreret familiesamvær i hver sin ende af landet ER jeg kommet i land med min OLive, som var med i Ravelympics på Ravelry. Hvis du ikke ved, hvad det er, skal du være velkommen til at spørge – ellers vil jeg lige spare på pladsen. 🙂

Undervejs “sprang jeg over” et par muffedisser/pulsvarmere og et forstykke til en vest til Anna. Pulsvarmerne var bare…hm…fordi. Ingen grund, garnet lå bare og fristede. Intet foto af dem lige nu. Så blev jeg voldsomt inspireret af Kirsten-“Ude på Landet” og hendes smukke veste til pigerne Asta og Agnes i Kauni – supersmuk udnyttelse af Kaunis farveskift, og da jeg dybt overrasket kunne konstatere, at jeg faktisk havde bogen med opskriften stående men bare aldrig havde fået kigget i den efter et kup-køb i Netto, måtte jeg bare i gang. Ikke så smukt og oplagt Kauni som Kirstens, men så er det bare en tester. 🙂

Og så var der Olive. Rent konkret nåede jeg ikke “i mål” i tide, for da jeg meldte mig til Ravelympics havde jeg endnu ikke fået invitationer til først brormands indflytningsfest 2½ times kørsel herfra i Aalborg og invitation til gemalens fætter-/kusinefest aftenen efter – altså begge dele i weekenden op til afslutning på OL i Vancouver. Men Ravelympics “regler” er heldigvis sådan, at man gør op med sig selv om man er nået i mål hvad der er ens kriterie etc., så naturligvis nåede jeg det, selvom jeg først fik monteret den mandag formiddag! 🙂  Køreturen gav jo en masse strikketid, mens fredag og lørdag som strikketid forsvandt helt og holdent. Lige nu ligger den og tørrer på stuegulvet, men i eftermiddags så den – og jeg – sådan ud:

Halsen er strikket i diverse rester, ikke noget særligt velovervejet dér.

Faktaboks:

Opskrift: Den åh, så velkendte “Olive” af Amimono / Helga Isager fra “Knit Collection Autumn/Winter 2008”, str M/L

Pinde + garn: KnitPicks Options i 3,5 + 4 mm  –  Mit elskede Angora/silk/tweed fra Garn.dk købt på supertilbud engang som grundgarn; diverse softwool-rester som jeg til bærestykket spytplejsede sammen i uens længder garn, så én farve ikke er præcist én omgang men enten mere eller mindre. 248 gram alt i alt, så ikke en gang en halv cone af det sorte favoritgarn. Jubii! 🙂

Ændringer: Jo, ikke noget voldsomt, da jeg ikke lige turde begive mig ud på nyt territorium, når man ofte hører, at Helga Isager taler et sprog, som selv den bedste parlør kan have svært ved at formidle. Men det gik. Jeg har strikket ærmene 3/4-lange med 6 indtagninger på hver 15. omgang og har lavet en syet aflukning på både ærmer og krop forneden, da den giver den mest elastiske aflukning, så jeg ikke risikerer, at kanten forneden f.eks. en dag bliver smadret, fordi jeg får revet for meget i en alm. aflukning. Halsen er lidt (for) vid, så måske ryger der en omgang krebsemasker på den eller lignende…det vil tiden vise.

Go’ eller No Go’: Meget go’, ingen tvivl om det. Jeg forstår godt dem, der laver den ene variation efter den anden, for som sådan er det en rigtig god basismodel. Jeg har strikket den i garn, så jeg også kan bruge den til sommer…

…og så videre med vesten til Anna!

Blog Widget by LinkWithin

7 comments to Ravelympics

 • Bettina

  Linda, tak for tippet, men den eneste farve på tilbud i dette garn er en for mig helt ubrugelig farve! 🙂 Det er derfor, jeg kun kunne overveje det, hvis jeg så også orkede at farve garnet! 😉

  Tove, de har vist desværre heller ikke mere af det. 🙁 De havde en enkelt farve på tilbud, men den er også væk nu, kan jeg se.

 • Tove

  Flot Olive !!
  Den må jeg da osse ha lavet :o)
  Hva er det for noget garn, I omtaler – hva er navnet helt konkret, for jeg kan ikke lige finde det på Garn.dk ?

 • Linda

  Hvor er den flot din Olive – nu bliver jeg mere og mere hooked på at skulle igang med min, men kan også godt se at halsen er lidt vid i det. Ha’ en god dag. pssst….. jeg kan se der er udsalg på garn.dk

 • Bettina

  Jeg har haft den på i dag, og ender nok med en smal hæklet kant, ja.

  Mariann, jeg har faktisk seriøst overvejet at købe den farve, de har på tilbud, og så farve det, bare for at få mere af garnet i en farve, jeg orker – men ikke den der fesne koral/lakse-sag, de har på tilbud lige nu! *fnis*

 • Den er superfin – sidder rigtigt fint på dig. Halsen er egentlig smuk, men jeg ville nok få spat i praksis af den, så mon ikke du kaster en hæklet kant på?

 • Den er rigtig flot din Olive, super i mørke farver også. Min Olive er også lige stor nok i halsen og jeg har hæklet et par omgange , for at holde lidt sammen på den . Ha en god dag .

 • Den er blevet super flot din Olive. Jeg har også strikket modellen, og har det ligesom dig, at jeg også synes halsen er lige lovlig vid.
  Lige nu kan jeg virkelig ærgre mig over, at jeg ikke fik det Angora/silk/tweed garn i turkis også 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.