Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 16 / 02 / 10 >

Nyt kamera – I’m in løøørv!

AJ, hvor er det FEDT! Mere eller mindre lige siden vi købte vores “point-and-shoot”-kamera for nogle år siden, et Olympus “mju” af en eller anden art, har jeg brokket mig over det. Gemalen mente, han havde researchet gruuundigt inden købet (vi googler altid grundigt, inden vi købet nyt elektronik og mekanik), men i forretningen havde de ikke helt samme model hjemme, som lovet. De påstod dog, “vores” kamera var samme niveau – men jeg har været træt af det siden Day One. Møgdårlige billeder, billedstabilisering, der ikke gav andet end grumsede billeder (og et “lommekamera” skal vel, om noget, have en god billedstabilisering pga den måde, man oftest bruger det på) og bare…noget bæh. Savnet efter vores allerførste spejlreflekskamera var meget stort. Vi havde, for omkring 10 år siden, været så heldige at købe et supergodt digi-spejlreflekskamera på supertilbud, og har man først haft sådan et, er det virkeligt, virkeligt svært at gå tilbage.
Og nu har vi så en værdig arvtager. Megapixel er gode, zoom er knap så god (lige nu) i det medfølgende objektiv, brugervenligheden er i top og anmeldelserne er rigtig, rigtig gode set i forhold til vores brug af kamera.

I går anskaffede vi os nemlig det allersidste Nikon D3000 fra Bilka (tilbud denne uge), som fandtes i regionen, efter både at have prøvet i Esbjerg og Kolding. Da gemalen sms’ede på vej hjem fra Kolding, kunne jeg lige se for mig, hvordan han var listet ud af Bilka med kamerakassen godt skjult inde bag frakken med et smørret smil om læberne, gnækkende over kuppet. 🙂

Så jeg har ikke kunnet vente til det blev dagslys i dag (også selvom det tager nogle fremragende aftenbilleder ved meget svag belysning uden blitz), og jeg fik hevet ungerne med om efter en pakke chokoladekiks og så med på “fotosafari” ved et af byens plejehjem, hvor der er et par fine søer og masser af ænder.

…og da vi kom hjem, satte Anna sig med en bog, den første hun af egen fri vilje har åbnet for at læse for sig selv. Et af dagens yndlingsfotos:

~

On a knitting note:

Ravelympics 2010 er for længst sat i gang, og jeg har udvalgt Olive som medaljen, jeg forhåbentligt kan hænge om halsen om knap 2 uger. Men det tager godt nok laaaang tid med sådan noget ret og ret og ret, rundt og rundt og rundt. PT er jeg 5 cm fra at skulle lade masker hvile til ærmer, en aften med en nystartet “filmklub” med et vennepar i morgen aften kan måske/forhåbentligt gøre meget ved det, hvis jeg…hmmm…får taget strikketøjet frem.

Blog Widget by LinkWithin

6 comments to Nyt kamera – I’m in løøørv!

 • Har også lige fået lækkert kamera ind af døren – Nikon D5000. Mummenums. Må hellere komme i gang med at lege med det… 🙂

 • Kristine

  Tillykke med kameraet!
  Glæden ved at fotografere der så meget større når billederne bliver af en ordentlig kvalitet. Jeg bruger også helst spejlreflekskameraet hvor min mand sværger til det lille Olympus mju (som har billedstabilisator – og faktisk tager ok billeder, men intet slår spejlreflekskameraet).

 • Fedt køb…Et slr kan man dårligt undvære:-) Og jeg er den mest blærede blog-indehaver-spotter…synes faktisk at det var ret sejt at jeg ku’ se, det var dig;-)

  Skønt billede af Anna..Laura sidder ovre i sofaen lige nu og læser Orla Frøsnapper…de bliver så store og seje!!

 • Bettina

  Så, Britta, så er der (blege) smølfer. 🙂 Jeg købte netop min Nokia N82 i irritation over vores lommekamera; Nokia’ens 5MP kamera fik rigtigt gode anmeldelser for et mobilkamera, og det var faktisk også det, jeg tog billeder på bl.a. Island med. Udmærket til formålet, når nu alternativet var værre (og jeg ikke kunne overbevise gemalen om det).

  Hehe, Jeanette, nej, man kan faktisk næsten ikke lade være med at tage billeder. 🙂 Det er skøøønt! (og så liiiige et større objektiv en dag, så er det hele bare ekstra fjong *hehe*)

 • Det er så dejligt at have værktøjet i orden. Det er heller ikke længe siden, at jeg fik et nyt kamera, også spejlrefleks. Det er bare sådan en fornøjelse at knipse billeder og man kan næsten ikke lade være.
  Tillykke med dit 🙂

 • Jeg kan godt huske hvordan jeg knipsede løs da jeg fik mit spejlreflekskamera for et par år siden. Det ér altså bare bedre en de der lommekameraer. Sådan et har jeg så savnet nogle gange når jeg har slæbt rundt på det tunge kamera, men jeg tror jeg vil blive skuffet ligesom dig.
  Og nu har jeg lige fået en ny telefon (jubii – nyt legetøj) med et 3,2 megapixel kamera med blitz, så jeg klarer mig fint.

  Har du ikke nogle billeder af dine smølfer? Jeg vil så gerne se dem – evt bare på min mail 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.