Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 20 / 11 / 09 >

Så venter jeg i spænding

Første hjemmelavede julegave er færdig – men endnu uvasket. Det skal lige gøres på det rette tidspunkt, hvor jeg er alene i huset flere timer i træk, så den kan blive skyllet grundigt op og lagt pænt til tørring uden nysgerrige blikke. 🙂

hestepeysa-hel

Jeg er ganske godt tilfreds – endnu, da! Opskriften er til str. 128, men det er Anna, så for at fremtidssikre den lidt, har jeg taget nogle mål fra en uldsweater, Anna af og til bruger, og lagt en anelse til.  I forvejen er modellen af ældre årgang fra Ístex, så der er nok god plads. Men den er fra min side tænkt som ridesweater hen over vinteren, så der må gerne være god plad, det isolerer alt sammen. 🙂

(tilføjet 20/11 kl. 23: Nu ser jeg endda, at billedet er taget af bagsiden, for i venstre side er omgangsovergangen, hvilket man kan se på en af hestenes haler – flot, Bettina *S*)

Fakta:

Opskrift: Hestepeysa fra Ístex – gratisopskrift, der, mens jeg strikkede den, tilmed blev lagt ud på engelsk (så dén pdf-fil er der link til), mens jeg altså endnu en gang har været bevæbnet med min dansk/islandske ordbog. 🙂

Garn+pinde: Létt-Lopi i forskellige rester (derfor er bærestykket ikke helt så hvidt, som det burde være, til gengæld har jeg brugt en ekstra farve, den turkise, øverst) samt de gråbrune nøgler, jeg købte af Britta på Strikkefestivalen. Pinde gik jeg vanemæssigt ½ nummer op med, da jeg strikker så fast, at min strikkefasthed altid er en smule under ved uldgarn.

Ændringer?: Ja, jeg fulgte str. 128 hvad masker angår til opslag, da jeg i andre Lopi-hæfter kunne se, at ved den størrelse, jeg gik efter, slog man også samme maskeantal op fra starten, som man ved denne ender med efter udtagninger efter ribben. Så burde det jo passe, og den sidder samtidigt godt til om rumpen, mens man rider (håber jeg! *s*). Krops- og ærmemæssigt har jeg fulgt Annas anden sweater, der har en god størrelse. Halsen gjorde jeg en anelse større evd at lave nogle færre indtagninger ved overgangen til ribben, da Anna har et lidt stort hoved og jeg syntes, den var lige stram/tætsiddende (uld!) nok.

Go’ eller NO Go: Altså, JEG synes jo, den er fantastisk – selv i uvasket tilstand. *fnis*  Og med Annas udmelding forleden, som også så at sige sparkede  inspirationen til at strikke denne sweater i gang, har jeg da store forhåbninger – OGSÅ selvom den serveres som en julegave. 🙂

Og så har jeg allerede slået op til Fyrtøjet (garnet ankom i går), som Emil forhåbentlig får i sin bløde julegave i år. 🙂

~

Jeg ville gerne have haft lidt mere lys på fotoet af hestesweateren her i efterårs-dagslyset, men der, hvor lyset plejer at være bedst i vores hus…

togbane

…har der været optaget i en uge! 🙂

(nej, vi er ikke typerne, der insisterer på, at man rydder op efter sig hver eller hveranden dag, slet ikke efter sådan et arbejde som dette, og slet ikke, når Anna og Emil faktisk nørkler videre med det 1-2 timer både hver morgen og hver aften. Noget, man ikke kan se på billedet, er, at “øverst” i billedet er overgangen til vores anden stue (dette er gulvet i “biblioteket”, som gemalen mener, vi godt må kalde det *s* – OG det er faktisk gennemgangsrummet til den stue, vi bruger hver dag!), hvor gulvet er næsten lige så godt fyldt op med Lego, heste- og smølfefigurer, som også bliver puttet ind i denne leg.

Vores hjem kan slet ikke deltage i en fotoreportage i “Alf og Damerne” – til gengæld kan man se, at vi bor her… *s*)

Blog Widget by LinkWithin

13 comments to Så venter jeg i spænding

 • Ih altså må jeg få et kursus hos dig i at strikke sådan nogle fine ting med flere farver? jeg er dybt imponeret – super flot!

  PS den med togbanen har vi også hjemme hos os..enormt hyggeligt!

 • Sikke et arbejde med den sweater. Men smuk det er den. Du har en lykkelig datter 🙂

 • Bettina

  Iiih, tak for alle jeres kommentarer, det er helt overvældende! 🙂

  Ja, vi har et hjem, hvor der er plads til legetøj, og masser af det, også gennem længere tid – ungerne har små værelser på 1. sal, og de vil hellere være sammen med os i stueetagen, så dér er deres liv også. Jeg elsker det på den måde! 🙂

  Enkelte kommentarer:
  FrkSnupp, vi har været så utroligt heldige at “arve” virkeligt, virkeligt meget Brio af en af min mands kolleger, hvis børnebørn nu var vokset fra det. Man kan se en trækiste i baggrunden ved en gyngestol; den var fuld af skinner! STOR lykke! Netop også, fordi voksne lige så gerne smider sig på gulvet og bygger med i timevis. 🙂

  Bebiane, det var da egentlig en god/sjov ide! 🙂 (der mangler så bare fx en kæmpekat på mine billeder! *S*) Lidt i stil med “vis mig indholdet af din håndtaske”-indlæg…! 🙂

  Britta, pudsigt nok har jeg netop tænkt på dig ind i mellem i den forgangne uge! 😉 På strikkefestivalen nævnte du, at jeres stue var fyldt med tog – sikkert Märklin-tog, men alligevel, kunne sagtens forholde mig til det! *S*

 • Hov jeg glemte helt at sige at det er en skøn sweater du har fået ud at “mit” garn. Den skal nok holde Anne dejlig varm på vinterens rideture.

 • Åh hvor ville jeg ønske at vi havde lige så meget gulvplads – sådan ser den nemlig tit ud i vores lille stue. Og her bliver heller ikke ryddet op hver dag – men der skal dog lige støvsuges en gang i mellem…

 • Skøn sweater!
  Imponerende bygningsværk ungerne er igang med. Den slags er da langt skønnere end et opstyltet hjem fra Alt for Dum 🙂

 • Bebiane

  Anna bliver så glad for den bluse, hvor er den bare flot.
  Dig og gemalen er helt normale, sådan så vores stuegulv også ud, da Rasmus var lille og kikker man ind i vores lille stue, hvor han i dag har sit fjernsyn, ja så er der også masser af legetøj. Måske skulle vi lave en “tag et billede af dit gulv” emne.

 • dejlig, dejlig sweater, håber hun bliver glad for den. og flot med sådan et langtidsbyggeprojekt i efterår/vinter når de ikke er lige så glade for at lege ude.
  kh.fra Island
  Frida

 • Det var en kjempefin genser! Den blir hun nok glad for. Og togbanen…den er til å bli misunnelig av! Jeg hadde den Brio togbane da jeg var barn, men ikke på langt nær så stor…sukk. Både voksne og barn kan kose seg med den 😉

 • Der er da ikke noget bedre end gulvet fyldt med togbaner – specielt når de bliver brugt 🙂
  Sweateren må da bringe lykke, særlig når hun allerede har meldt ud at hjemmestrik er helt i top 🙂

 • Hvor er det en fin trøje – og det må jo siges, den kommer til at passe til formålet 😉

  Store byggeprojekter skal ha´ sin tid – ingeniørtropperne kan ikke sådan lige sendes hjem igen med det samme 😉

 • Sikke et ingeniørarbejde, der bliver lagt for dagen. Det vil da være synd og skam at rydde det væk, så længe, der bliver leget så godt med det.
  Flot trøje. Mon ikke hestene er nok til at den bliver brugt 🙂

 • yt

  Hvor er den fin 😉
  Det bliver spændene at se hende juleaften.

  Der skal være plads til legetøj, sådan en togbane
  pakker man ikke lige sammen.

  Yt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.