Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 22 / 10 / 09 >

Ved slet ikke, hvor glad jeg er! :)

Eller rettere, jeg har både lyst til at udbryde “Feeeedt!” – ” ‘KÆFT, hvor er jeg go’!” – “Boy, oh boy, hvor er det perfekt” og alt muligt.

Der var laaaaangt igennem:

buttercupkjole

Jeg begyndte kort inden strikkefestivalen for at have noget enkelt med at strikke på. Det mindst enkle ved den var faktisk at slæbe den 500 grams cone med rundt, som jeg havde købt garnet på. 🙂

Der kommer modellerede fotos engang, men lige nu må I nøjes:

buttercupkjole

buttercupkjole-brun2

Faktaboks:

Garn: Angora-silk-tweed fra garn.dk (tidligere BC garn) – ialt har jeg brugt 256 gram af min cone på 500! Fan-TAS-tisk lækkert garn – og med kun 6 ender at hæfte undervejs, er det jo en superfed måde at strikke en kjole på. 🙂

Pinde: KnitPicks Harmony 3,5 + 3,0

Opskrift: Buttercup af Heidi Kirrmaier (Ravelry-link)

Ændringer?: Ja, de indlysende. :o) Jeg strikkede efter den seneste opskrift, hvor der ikke var to forskellige halsåbninger (min første Buttercup var med “low neckline”), så jeg frygtede, denne ville blive meget højtsiddende, men den er rigtig fin. Da jeg vidste fra min første udgave, at den måske er lidt stor (men stadig rigtigt fin, som kjole skulle den bare have en anden pasform) i dén strikkefasthed, strikkede jeg bevidst samme størrelse som sidst, da dette garn er tyndere. Udtagninger ned over er foretaget på hver 15. pind, og nede om hofterne har jeg lavet en enkelt udtagning ekstra, da jeg har en udpræget *host* timeglasfigur. Nederst har jeg lavt en vrangpind ekstra inden påfugle-omgangen, så det bedre matcher halsen samt de to vrangriller på ærmerne.

Ved halsen gør jeg i øvrigt det, at i stedet for at følge opskriften med opslag, laver jeg simpelthen strikopslagning videre med det garn, jeg strikker med, uden at bryde det eller noget – så slipper man for flere ender at hæfte, OG jeg synes, kanten bliver rigtigt fin på den måde.

Go’ eller NoGo: Gooooooooooooo’! Meget! Den er let og dejlig, i helt perfekt fibersammensætning. Jeg GLÆDER mig til at flashe den her i efterårskulden. 🙂

Jeg har endelig opdaget strikke-podcasts, sikkert som den sidste strikker i verden. Har hidtil haft det lidt som med meget andet inden for denne verden; Hvad pokker skal jeg sidde og  lytte til andres ord om deres eget strik for? Det måtte da være ret selvcentrerede mennesker? Hvad pokker kan man snakke om så længe og så meget – og gøre det igen og igen, afsnit efter afsnit? Men det er egentlig meget hyggeligt. Nu skrev jeg godt nok “podcasts” i flertal, men jeg har lagt stille ud med den måske eneste danske strikke-podcast, StrikO’Rama. Nogle af mine forventninger bliver indfriet, lyden er lidt “amatøragtig”, men det er da meget hyggeligt at høre på, ind i mellem lidt for “vi 2’s hemmelige klub”-agtigt, men ok… Ind til videre er der ikke ligefrem kommet noget nyt, tværtimod får jeg ind i mellem lyst til at “belære” dem *s*, andre gange tænker jeg Nej, det er IKKE sådan, man gør, I burde læse lidt på lektien”…men vi har jo alle vores måder, og de er stadig helt nye og famler lidt efter et format – beder endda lytterne om forslag til, hvilken vinkel de skal lægge etc.

Jeg ved godt, mange er meget begejstrede for mange engelsksprogede podcasts, men der er jo også nogen, der ikke tør bide skeer med det, så kan de jo altid lige få snust til podcasts via vores eget modersmål.

Blog Widget by LinkWithin

17 comments to Ved slet ikke, hvor glad jeg er! :)

 • Hold da op, hvor er den flot, superfed farve. Det er da en ret god idé at købe garn sådan i 500 g’s størrelsen. Som du selv skriver, så mindsker det da gevaldigt på at de ender man altid skal sidde og stoppe, og som jeg bare HADER og derfor sjusker med.
  Og det der strikke-podcast, dét skal jeg da lige tjekke ud, tak for tippet. Du er vist så hermed ikke den sidste strikker, der har opdaget det ;O)

  ps… jeg har lagt en lille opgave til dig på min blog – god week-end

 • Langsomme jeg og dumme bloglines der ikke holder mig opdateret 🙂
  FLOTFLOTFLOT er den bare blevet :):)

 • Hvor ser den bare lækker ud 🙂 Flot flot flot. Jeg glæder mig til at se den på.

 • Nei, så kult! 🙂 Den er i hvert fall råfin – hadde vært morsomt å prøve på det. Perfekt høst-kjole! 🙂

 • Bettina

  Jamen, Muffin, den ER jo i voksenstørrelse, så strik du bare løs! :o) Jeg er en str. 38/40 og jeg har jo bare strikket en almindelig Buttercup, som jeg så har forlænget. Så det er der ikke mange ben i – men maaaaange masker! :o)

 • For en utrolig nydelig kjole! Fantastisk farge, mønster og detaljer. Jeg skulle gjerne, gjerne hatt en slik i voksen størrelse. 🙂 For meg selv!

 • Jeg kan godt forstå, at du er himmelhenrykt! Den er da godt nok også noget så fin – meget, meget smuk. Lige sådan en man vil nyde at bruge igen og igen.
  Tillykke med det fine resultat.
  🙂 Britt

 • Bettina

  Helle, den er da lige din stil, er den ikke? 🙂 Til gengæld er du en mindre størrelse end mig, så der kan da garanteret blive til begge dele af en enkelt cone!? Læg mærke til, at jeg kun brugte 256 gram af de 500! Færdiggør trøjen og strik så Buttercup bagefter, så afgøres længden af det resterende garn. 😉

 • Åh wauw Bettina..Den er SÅ flot!!! Og ja, garnet er fedt! Jeg strikker en trøje i samme brune farve til samme billige penge…men nu kommer jeg da i tvivl om jeg skulle skynde mig at sadle om?!

  Go’ weekend
  Helle

 • Bettina

  Tak skal du ha’, Mariann! Ja, garnet er jo superbilligt (jeg købte det oven i købet under en portofri kampagne! *s*), og havde snildt kunnet blive til 2 tunikaer! Jeg har strikket str. M, og min kjoleudgave går mig (166cm) til omkring knæet – tror jeg da. *s* Har jo ikke prøvet den efter opskylning endnu.

 • Bettina

  Takker, Diana! Den tørrer ALT for langsomt lige nu. 🙂 Min allerførste tanke, da jeg så Buttercup i sin tid, var netop “Kjole!”, så det var helt perfekt at finde noget så brugbart garn. 🙂 Det er jo nærmest bare at “glemme at lukke af”, når man strikker. 🙂

 • Hvor er den flot !
  Det er ikke meget garn der skal bruges…. købte også en cone som du (dog i en grøn farve) som er tiltænkt den samme model. Hvilken størrelse har du strikket i ?

 • Nøøøøj, hvor er den bare super lækker !! Sad faktisk og lurede på Buttercup på Ravelry i dag og tænkte at den da måtte kunne blive til en lækker kjole og så har du lige lavet den, helt fantastisk…

 • Bettina

  Tusind tak, Karen! 🙂 Jeps, jeg skal NOK vise den på en gang…kan nok slet ikke la’ være. 🙂
  Strikke-podcasts…minder mig lidt om, da jeg første gang sad og lyttede til din instruktion i digiscrap med Adobe Elements – vældigt hyggeligt og nærmest “intimt”. 🙂

 • Bettina

  TAK skal du ha’, Yt! Ja, jeg er også bange for, den er i risikogruppen for ting, man er nødt til at strikke igen senere, simpelthen fordi den første bliver slidt i stykker. 🙂

 • den ser HELT fantastisk ud – jeg får virkelig lyst til at fræse hen til den lokale garnshop, shoppe garn og kaste mig ud i det 🙂 Meeeen den skal da ses på først hihi!
  Strikke podcasts havde jeg ikke hørt om før – det må prøves! Og dejligt at høre at Navia nåede frem, jeg synes også rigtig godt om garnet, det overrasker på den positive bløde måde!

 • yt

  WOW, den er sej !!
  Den er et hit, farven er lige i øjet.
  Den får du slidt op inden du ser dig om “GGG

  Yt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.