Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 02 / 04 / 09 >

Dyrehaven

Der er kommet flere dyr til boligen. Emil er jo, well, en dreng. *s*  Og jeg synes altså, det er umanerligt svært at finde så’n lidt “seje” strikkede beklædningsgenstande til drenge. “Nuttet” går ikke længere, det har det ikke gjort længe. Lad os bare sige, at Emil passer rigtigt godt ind på hhv. stuerne “Vildbasserne” og “Krudtuglerne” i børnehaven, hans gamle og, siden i går, nye stue. :o)  Det må tøjet altså også gerne afspejle på ét eller andet plan. Aktivitetsniveauet betyder også, at det strikkede er begrænset af tykkelsen; Det er nogenlunde nemt at finde sweaters og tykkere trøjer til drenge, men sådan mere forårs- og sommeragtige ting er ikke ret lette at finde, og Emil ville brænde op i noget sweateragtigt. Til piger er der jo et hav af muligheder med kjoler, nederdele, sommertoppe, bandanaer, sommertasker, bikinier…til drenge er der…hvad? En strikket T-shirt? Strikkede shorts? En strikket abekat!?

Men i Lene Holme Samsøes “Kæk og Klassisk Børnestrik” har hun da trods alt fanget noget af det, jeg savner. Ikke så meget i forårsagtigt tøj, men i det mindst stilen. Jeg har i mange år haft noget mærkeligt, ukendt, fransk courtellegarn (ja, plastik, så det basker *s*) liggende i kælderen, faktisk en del (og det har jeg så stadig *s*). Hvis ikke det var for den turkise havde jeg for længst smidt det ud, men den er så flot nærmest varm, og den passede egentlig godt sammen med den anden nærmest melerede kamelfarvede. Og kender I det, at man lige skal have 2 + 2 = 4? Man har garnet på lageret. Man har en opskrift, blikket vender tilbage til gang på gang. En dag hænger de to tanker så også pludseligt sammen, og man fatter endeligt, at man da har garnet til opskriften. *s*

Sådan havde jeg det også, så nu fik Emil endelig en bluse, han er meget glad for – den er en tykkelse, der vil være god her i overgangsperioden, ikke for tyk, ikke for tynd:

Hermed døbt “Frøblusen”!

online casino

Og detaljer som denne elsker jeg:

Fakta:

Opskrift: Grøn og grå (Ravelry-link) af Lene Holme Samsøe fra “Kæk og Klassisk Børnestrik”

Garn og pinde: “Création Cheval Blanc”, en løbelængde på 230 m/50gr. Strikket på KnitPicks Harmony  + Options, 3+3½

Ændringer: Eftersom min strikkefasthed var en lille sjat under det nødvendige, og jeg for en gangs skyld ville ha’ en strikket drengebluse, der ikke var en stumpetrøje (hvilket jeg synes, de ofte har en tendens til at være, også når man følger opskrifterne! *s*), blandede jeg str. 5-6 + 8 år sammen til Emil, der er knap 5 og lidt under normalstørrelse. Jeg brugte maskeantallet fra str. 8 år og mål fra hhv str. 5-6 og midt imellem de to størrelser, jeg gik efter. Jeg opnåede det ønskede: Ærmerne er lange nok, endda lidt for lange, omend jeg fulgte mål fra 5-6 dér. Kroppen er lang nok, men ikke FOR lang, det er nok ikke sikkert, den holder helt til næste år. Halsåbningen, som jeg er meget begejstret for (dobbeltlag med omslag, man så syr fast på indersiden; det giver simpelthen bare en mere professionelt udseende halsåbning OG den er meget nemmere at få over hovedet for børnene) er også stor nok, men ikke for stor, så blusen glider ned over skuldrene, hvilket jeg ofte synes, man risikerer, hvis børnene også samtidigt skal kunne få dem over hovedet. Sadelskuldrene er fine, men en anelse mere besværlige end alm. raglan – hvilket jeg i øvrigt føler en næsten pervers glæde ved at sy sammen. *fnis*

Nåh ja, og frøerne: De hører som sådan ikke til, men var på 2 andre modeller i bogen. Jeg syede først den på venstre skulder og to forneden i højre side, men Emil ville altså også have en på højre ærme…så det fik han, længere nede ved hånden. De er syet på, da jeg ikke orker intarsiastrik og jeg vurderede, at det tynde garn ville være ok at sy på, nogle gange risikerer man ellers (synes jeg), at det bliver for tykt, hvis man syr motiver på i maskesting.

Go’ eller No Go’: Helt bestemt GO – Emil elsker den, så gør jeg naturligvis også, og den var behagelig at strikke, både pga. garnet og en veludført og forståelig opskrift. Opskriften er som født til at blive strikket i strømpegarn, så det er bestemt ikke sidste gang, jeg har fingre i den.

Jeg var lidt rastløs og havde ikke noget decideret på pindene efter denne, men fandt så mit Livstykketrøje-kit frem. Det er i mørkebrun uld, så den kan jeg ikke strikke på om aftenen, og det begrænser mit fremskridt noget. Til gengæld har jeg så også fundet en flere år gammel Japansk Rib frem igen, strikket i mørkebrun bomuld fra Aldi. Dét garn kan man sagtens se noget i om aftenen i elektrisk lys, så lige nu kører jeg et brunt tema. Ikke ret forårsagtigt. Jeg er også lidt træt af Livstykketrøjen, og jeg føler mig pænt fattesvag; Jeg kan, kan, kan simpelthen ikke fatte sammenhængen menne de lodrette og de vandrette ret- og vrangstriber. Jo, som sådan kan jeg godt fatte det, de lodrette rækker skal være med modsatte masker som de vandrette for at “passe sammen” i bakke og dal-effekt, men hver gang jeg kommer til retsiden og skal lægge an til en ny lodret tække, kan jeg ikke gennemskue, om jeg skla det ene eller det andet. Jeg føler mig virkeligt underligt tilpas med det, for det plejer bestemt ikke at være sådan noget, der giver mig problemer, jeg plejer sådan set netop at kunne regne “den” ud. Men ikke her. Måske det også hænger sammen med, at det er så svært at se maskerne. Jeg håber da, at det kan være min undskyldning. Og så vil jeg glææææde mig til, at jeg om et stykke tid når dertil, hvor jeg skal strikke ene rib.

Japansk rib er mere ligetil at strikke (ja, jeg er glad for bomuld *s*), også selvom princippet er utroligt meget det samme, og nu håber jeg, at jeg kan huske min ændring af spidsen for og bag, når jeg når til den anden side, for jeg har gjort den mindre spids…

Blog Widget by LinkWithin

5 comments to Dyrehaven

 • Bettina

  Hej Charlotte,
  Beklager mit sene svar. Men ja, jeg har selv overvundet mit symmetrikrævende øje og placeret frøerne, hvor jeg syntes, de sad fint. ;o)

 • Frøerne, har du selv fundet ud af hvor de skulle sidde? For det er godt nok blevet rigtig flot med sådan et par stykker eller fire rundt om på trøjen.

 • Sød trøje! Jeg har lige fundet noget grønt lucca frem, for at lave noget med et PAR frøer – dælme ikke en hel trøje fuld! Cirka hvor mange meter garn har du brugt til trøjen?

  Angående ribrib i livstykket, havde jeg også lidt kvaler med, men nu har jeg kværnet spindelvæv igennem, som kun består af det mønster, og fidusen er IKKE at se på hele mønsteret, men kun på den pind du strikker. 2r,2 vr,2r og så kommer der en hel masse vr (det lange mellemstykke), 2r, 2vr, 2r…. når du har 2 retriller i det lange mellemstykke eller 2 pinde glatstrik, skal du skifte og “formindske” 2 m i hver ende skal strikkes som de var, mens resten i det lange mellemstykke skal være modsat…

  pludselig er den der :o)

 • Sikke en lækker trøje – jeg kan godt forstå han er glad for den 🙂
  Det ser lækker ud og lige til et aktivt barn.
  Jeg er i øvrigt også vild med din OWLS – vildt flot 🙂

 • sej trøje til den unge mand!

  Hvordan er det garn at strikke i? Jeg kan ikke hold ud at strikke i bomuld fordi det er for uelastisk…

  Tænkte at jeg evt kunne hjælpe dig af med lidt af det 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.