Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 25 / 03 / 09 >

Jeg ved en uglerede…

…men jeg ved ikke, hvor den er længere. Jeg havde taget nogle fiiiine “progress”-fotos af mit redningsprojekt, men borte har vist taget dem. :o(

Jeg har, efter en del banden, svovlen og tænders gnidsel (ja, let omskrivning *s*), fået strikket en sneugle-sweater som så mange andre. Men det var IKKE med den danske oversætters gode vilje, desværre er opskriften fejlplaget og dårligt oversat oversat af Google Translate (ud fra min bedste bedømmelse pga. ordstilling og uoversatte strikkeudtryk), og endnu mere desværre gider designeren ikke kontakte mig ang. rettelser. Jeg håber, andre, der vælger at strikke efter den danske opskrift, opdager fejlene hurtigere end jer (måtte trevle en halv sweater op) og ikke i samme grad generes af det dårlige sprog (men jeg er jo erhvervsskadet).

Dette startede med en efterårstrøje (Ravelry-link, har ikke bedre fotos). Den var egentlig flot og dejlig, men den var dybt uandvendelig pga. den store krave og trompetærmerne, for ofte har jeg netop tykke trøjer på under en jakke. Så da jeg havde sukket mangt en gang, hver gang jeg så den på hylden, efter kun at ha’ brugt den 2 gange siden jeg strikkede den for en 4-5 år siden, tog jeg mod til mig. Jeg havde læst, at andre havde strikket o.w.l.s. med held i Løve Cosy Wool, og jeg har altid ønsket mig en rådhvid uldsweater, så jeg satte mig og trevlede det heeeele op igen, vandt det i fed, skyllede disse op, lod dem dryptørre med lidt vægt nederst, vandt det hele op til nøgler igen og fik så strikket denne ønsketrøje:

Og da jeg er typen, der næsten altid klipper knapper af tøj, der bliver smidt ud, havde jeg mere end rigeligt med perlemorsknapper at sætte på som øjne. De er ikke alle i samme nuancer, men de passer sammen 2 og 2:

Fakta:

Opskrift: “O.W.L.S.” af Kate Davies i str. L, da den er tightfit og jeg havde en anelse mindre strikkefasthed

Garn: Genbrugt Løve Cosy Wool, under 6 nøgler á 100 gr.

Ændringer og div.: Ingen ændringer som sådan. Rygindtagningerne får den faktisk til at sidde helt perfekt på min kropsform, så her er måske ligefrem en form for basisopskrift for mig, omend jeg synes, indtagningerne er lige lovligt fremtrædende. Venderækkerne over brystet er jeg til gengæld ikke begejstret for. De er for tydelige og ligner deciderede fejl, og desuden tror jeg ikke, de gør det helt store. Ærmerne er gjort så lange, at de enten kan gå ud over hænderne eller lige slås en enkelt gang rundt. Ærmegabet er måske lige det mindste, men det ved jeg så til en eventuel næste gang; så sidder sweateren i det mindste ikke og klumper dér inden under overtøjet. :o)

Go’ eller No Go’: MEGET go’! Jeg kan fx. rigtigt godt li’, at en sweater sidder tæt, så man bedre kan ha’ den på under en jakke udenfor. Et stort hit. Elsker det lidt spøjse i denne sweater.

…Men vent. Der er skam mere!

Jeg fik endelig taget mig sammen til at gøre mit 2. “Noe Noa”-tørklæde færdigt. Forårsvejret i sidste uge gav mig lyst til sommer, farver, blomster og noget frisk at slynge om halsen:

Der ligger næsten altid en undervejs-udgave af disse tørklæder klar til at gribe, når vi skal på længere køreture, da de er No Brainers og giver et så sødt resultat.

Fakta:

Opskrift: Noe Noa af Bente B.

Garn: Lyric bomuld, ca et nøgle + en rest. Hæklenål nr. 3

Ændringer og div.: Ingen ændringer som sådan. Jeg sætter ikke perler i blomsterne, som i originalen, men det er lige så meget af dovenskab som fordi, det ikke rigtigt er mig.

Go’ eller No Go’: MEGET go’! Elsker de her små pletskud. :o)

…og der er MERE!

I går havde jeg en snert af “Hva’ NU?”, da jeg pludseligt kun havde ét projekt på pindene, og jeg faldt tilfældigvist over denne opskrift på Ravelry. Garnet lå og tittede ud af en af mine garnkurve, så i gang gik jeg. Og nu er jeg færdig, til når Anna skal hentes. :o)

Fakta:

Opskrift: Crocheted hat with knitted ribbing af Strikkelise

Garn: Grønhøj Garns “Fiorella”, merceriseret bomuld. Strikkepind 3,5 mm. hæklenål 3,0 mm

Ændringer og div.: Ingen ændringer som sådan, da opskriften mere er en guideline. Jeg løb dog tør for garn til sidst, men trevlede så en anelse op og gemte det, satte i stedet noget koralrødt Vienna til, jeg havde liggende i den nærmste garnkurv, og hæklede toppen af hatten med dét. Til sidst hæklede jeg en irsk rose, midten med bomuldsresten og resten i mohairgarnet. rød er djæææævelsk svært at fotografere, men man kan godt fange ideen her. Jeg satte en perle, jeg fandt på Annas værelse, ind i midten af blomsten. :o)

Go’ eller No Go’: Go’, vil jeg tro. Det vil tiden – og Anna – vise. :o)

Derudover har jeg strikket et vintersæt til Anna i resten fra min s.n.e.u.g.l.e.-sweater, nemlig et par benvarmere og hånledsvarmere, i rib på langs, men de er ikke meget værd at fotografere.

~~~~

…og lige til næste gang, nogen overvejer at smadre to sideruder i vores godt 1 år gamle bil og stjæle vores knap 1 år gamle GPS: Gider I ikke godt i stedet bare banke på vores hoveddør og be’ om 300-400 kroner i kontanter? I kan vel næppe få meget mere for en GPS, der er pinkode på (og et ladekabel til Nintendo DS, go’ fornøjelse med dét), og vi kan så have vores bil i den efterfølgende tid, mens den nu står på værksted og venter på at få nye ruder i samt venter på taksatoren fra forsikringsselskabet, mens vi ikke som familie kan bruge lånebilen, da den er på gule plader.

*SUK*

Blog Widget by LinkWithin

8 comments to Jeg ved en uglerede…

 • Bettina

  Hej Mia,
  Jeg tror nok, den danske opskrift er forsvundet igen, jeg har i hvert fald ikke set den, sidst jeg tjekkede siden ud. Det er jo ikke min opskrift, så jeg kan ikke bare sælge den. 😉 Men måske kan jeg lokke med en ugleponcho? 🙂

 • MIa

  Nej, hvor er den fin.
  Men engelsk opskrift tør jeg godtnok ikke give mig i kast med. Forstår jeg ret at den er i en oversat udgave? Måske en jeg kan få lov at købe?

  Venligst, Mia.

 • Bettina

  Hej Julie; Undskyld, det havde jeg glemt alt om igen! Jeg skal nok se, om jeg kan finde de fejl frem, jeg har bemærket, og skrive om dem i næste post. Rowangarn ER desværre dyrt – til gengæld har jeg set Cosy Wool på udsalg mange steder for tiden. Modellen skal være lidt tætsiddende, personligt er jeg fint tilfreds, men kan også sagtens se den i en model fx uden ind- og udtagninger på ryggen.

  Hej Tineke; Hehe, det hænger vist mere sammen med frekvense af mine opdateringer. ;o)

  Hej Ulla; Ja, der er mange af dem, der mener, at “vi jo alle kan engelsk” – men man skal jo også samtidigt kunne dansk. ;o)

  Hej Britta; Ja, det har vi vist “snakket” om før, det med undertekster og de mange årsager til dårlige oversættelser. Det er ærgerligt, at de underminere vi andres arbejde. ;o)

  Tak for ugle-roserne – jeg er også, som nævnt, meget, meget tilfreds!

 • Uh jeg hader også dårlige oversættere – især i filmtekster. Ikke fordi jeg selv har brug for dem (hvis det er engelsk) men jeg tænker tit på min mor som ikke var særlig god til engelsk og som tit missede noget pga en elendig oversættelse.
  Og jeg ville blive tosset hvis jeg skulle trævle en halv trøje op af samme grund!

  Men det er lykkedes dig at få en flot ugletrøje ud af det trods alt. Jeg kan især godt lide knapperne – både at de ikke alle er ens og så at de er samme farve som trøjen. Har set nogle lidt for farvestrålende (grimme) udgaver…

  Surt med bilen – håber den snart er klar igen.

 • Du er ikke alene. Jeg får røde knopper af dårlige oversættelser og ukorrekt engelsk i professionelle situationer udført af “English is my best” danskere.
  Sikken en imponerende produktion, ugler ser rigtig fin ud.

 • Altså, det væææælter da ligefrem ud hos dig med projekter, det er da helt vildt.

  Og nøj, så træls med bilen, æv bæv altså!

 • Julie

  fortsat…… hov undskyld fik trykket forkert

  vil da lige have skrevet mange hilsener

  fra
  Julie

 • Julie

  Hej Bettina

  Jeg er netop igang med samme og har også lidt problemer. Jeg er ikke så garvet en strikker, at jeg har opdaget nogen fejl, men også kun nået til venderækkerne og ikke til uglerne endnu.

  Kunne du evt. fortælle præcis hvor fejlene er, du skriver noget om at der mangler en linie i mønsteret.
  Er der flere fejl?

  Jeg laver den i Rowan-garn som der foreslås, og det ser ud til at blive godt, men dyrt. Den ser også lidt snæver ud så jeg overvejer at gå et halvt nummer op i pinde.
  Nu håber jeg du har tålmodighed til at svare, så vil jeg lade den ligge så længe.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.