Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 26 / 02 / 09 >

Som skidt fra en spædekalv

Datteren er syg. Feber på 6. døgn. Det hopper op og ned, og kun én dag har hun haft decideret ondt af sig selv. I dag er den endelig nede under normal kropstemperatur, men hvios hun følger mønsteret fra de andre dage, så kan hun/vi risikere, at temperaturen om 3-4 timer er steget et par grader. :o(  Nu må vi se….

Om ikke andet gør det, at jeg får lavet og påbegyndt flere projekter, og dét er bare skønt! Jeg har tidligere nævnt Cobblestone, så den må jeg hellere få fakta på plads for, hvis jeg kan huske dem (billedet er noget hårdt i kontrasterne, men vinterlyset kan være svært at tage gode billeder i):

Fakta:

Opskrift: Cobblestone af Jared Flood, fra Interweave Knits efterår 2007

Garn og pinde: Det lækreste Loden fra Madil Yarns, flaskegrøn med et væld af nister, forbrug 11 nøgler (hvis jeg husker ret) – strikket på KnitPicks Harmony 5mm

Detaljer: Jeg strikkede modellen efter opskriften, tjekkede mål på en af gemalens bluser, så den kunne være en overraskelse til ham og jeg ikke behøvede måle ham. Den sidder, som den skal, ærmerne er lange nok, også selvom gemalen som regel skal have ekstra lange ærmer i skjorter/bluser.

Go’ eller No Go: Go’! Men desværre kommer gemalen nok ikke til at bruge den ret meget, da den udover at være deeejligt blød og let også er ret varm, og han er et omvandrende varmeværk. Han kan dog godt i’ den, så der er vel håb endnu… :o)

Desuden er der også kommet et hurtigt projekt af pindende, nemlig en sød, lille vest i ældgammelt lagergarn:

Fakta:

Opskrift: Vesten kaldes “Stille Harmoni” i tillæg i Hendes Verden, men “Tøffelcape” iflg. designer Britta Wilfert, hvis man kigger på Ravelry.

Garn og pinde: Ufarvet “Natura” fra FDB, 65% uld, 35% alpaca, stridt at strikke med men dejlig blødt og let efter vask. Strikket på Knitpicks Harmony 5mm

Detaljer: Da min strikkefasthed var en sjat til den lille side, slog jeg op til str. L, jeg strikkede antal mønster iflg. str. L, da jeg har en ret kort overkrop, der ikke behøver blive gjort kortere af en stumpesag. Nu er længden helt perfekt.

Jeg havde på Ravelry læst om problemer med ærmegabene, så under armene lukkede jeg 2 masker af i hver side (jeg burde faktisk have lukket flere af). For at gøre sammenstrikning lettere på bærestykket, hvor man på 2. indtagningsrunde skal strikke 2vr sm, strikkede jeg en pind mere, så jeg kunne lave indtagningerne på retsiden. Jeg strikkede 1-2 pinde mere for hver del på bærestykket for at gøre det bredt nok.

I opskriften er det uklart, om man skal strikke 4 pinde glat før eller efter opslag til ærmegab. For at lave en pæn kant under armen, strikkede jeg dem FØR aflukning til ærmegab, hvilket også forhindrede, at jeg fik den der “rouleaukant” af 4 pinde glatstrik på ærmet, som nok var meningen, hvilket jeg er godt tilfreds med.

Slog i øvrigt oprindeligt op i Loden-resterne fra Cobblestone, da jeg lige havde garn nok tilbage, men detaljerne forsvandt i det mørke tweed, så jeg gik i kælderen og fandt dette garn. Det er farvemæssigt næsten en direkte kopi af originalen.

Go’ eller No Go: SUPER-go’! I luuuuv it! Man kan ikke gå med hvad som helst under, da den vitterligt er ret stram under armen og skråt ned over bærestykket, men den må heller ikke sidde for løst, så det accepterer jeg. :o) Hvis du vil strikke den, så tænk lige over det med at lukke nogle masker af under ærmerne, så der er plads til armbevægelser. :o)

I kulisserne venter en færdig Miyake og en færdig hæklet vest til Anna på at blive fotograferet, desuden er jeg ved at strikke en kjole (måske?) i noget boucle-“plastikgarn” og en bluse til Emil. Desuden har Babette fået et par firkanter ekstra nu og da, og jeg har fundet Great American Aran Afghan frem igen, så jeg kan komme lidt videre…. Og i kælderen hænger en optrevlet trøje., dvs. garnet fra den, der er blevet skyllet op, vundet i dunter og nu bare lige skal tørre, inden jeg slår op til næste projekt, O.W.L.S. Det giver blod på tanden, når projekterne bliver færdige så hurtigt…men jeg vil IKKE bytte for en datter, der bliver ved med at være syg. :o)

Blog Widget by LinkWithin

7 comments to Som skidt fra en spædekalv

 • Aino

  Hej Bettina

  “Stille Harmoni” er bare skøn, dejlig farve du har valgt!

  Jeg har kigget alle mine små strikkebøger igennem fra Hendes Verden, men det ser ikke ud til jeg har hæftet.

  Jeg vil så gerne strikke vesten, så kan du sige mig hvilket nummer af HV modellen er fra?

 • Ja, Tineke, det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget, når børnene har brug for sygepasning. :o)

  Britta, jeg er helt enig med dig ang hulmønster og lign. i Kauni-effekt, det har jeg aldrig været ret stor fan af, medmindre det er i sjaler eller fx SuperKarlas Kappe, hvor det fremhæver mønsteret.

  Karen, du “ringer bare”, om jeg så må sige! :o) Cobblestone er ganske lige ud af landevejen, så det burde du nok ku’ gennemskue. :o) Og jeg har endnu ikke set den på en mand, hvor den IKKE klædte ham. :o)

  Jo, Ulla, jeg vil egentlig gerne “modellere” vesten, for selv på Ravelry er der ingen med model i, og det giver ikke helt det samme indtryk af vesten, der sidder meget flatterende. :o)

  Netop, Bebiane, mange af Hendes Verdens små strikkebøger er virkeligt gode, dem plejer jeg at gå ret målbevidst efter. Og vesten ER bare så sød, om den så hedder “Stille Harmoni” som i HV eller “Tøffelcape” eller “Trøffelcape” (begge dele er set) som på Ravelry.

  …og tak for jeres bedringsønsker. :o) Vi håber alle sammen, for det er sååååå kedeligt, det her. :o)

 • Bebiane

  Jeg er vild med din grå vest Stille Harmoni, sjovt for jeg forelskede mig også i den, da strikkehæftet kom. Jeg elsker disse små hæfter der ligger i ugebladene, for der er altid noget spændende i :-))
  Håber i snart er raske alle sammen.
  Kram fra Bebiane

 • Sikken en imponerende produktion, men skabt under trælse betingelser. lækker fest, må vi se den på?

 • Super fede projekter begge to! Jeg har lige købt garn til Cobblestone., håber jeg kan gennemskue opskriftne – ellers har du mig her på mailen hehe 🙂
  Og trøffel capen er super fin, elsker det mønster!

 • ja når nu det skal være, så er det da godt at du kan få strikket…

  Flot Cobblestone – mon ikke der kommer et par dage hvor den kan bruges. Jeg har lige strikket et tyk trøje til Rasmus, der også har sit eget private varmeværk, men vi blev enige om at den nok var rigtig god til en tur i skoven eller på stranden.

  Den vest er da lige dig! Og du har ret, der er ikke meget sjov i at strikke mønster hvis man ikke kan se det.
  Jeg kan heller ikke lide hulmønster i Kauni og lign garn, for der er for meget at kigge på 😉

  God bedring til Anna – håber hun snart er på benene igen.

 • Tak skal du ellers have, en væld af færdige / næsten færdige projekter OG indtil flere i gang / tegnebrættet, ja men aaaltså!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.