Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 28 / 11 / 08 >

Så måtte jeg på den!

Ungerne har opdaget hjemmestrikkede sokker! Jeg har egentlig undgået at gøre dem opmærksom på sådan nogle sager, fordi vi har “træ”-gulv i noget af huset, og ungerne går som regel ikke stille og roligt rundt (de er jo 4 og 6) men tager hjørnerne i lynende fart…ikke ret godt, kombineret med strikkede sokker. Men nu har de vist fået ræset det ud og prøvet det af i de for små sokker, som de opdagede i en pose og som gjorde, at de pludseligt ville have noget, de kunne passe. Anna har sit par på i skole i dag, og Emils første er snart færdig. Med semikoncentreret strikning kan man jo strikke en størrelse 30 på en dags tid, og det bruger de begge. Men ingen fotos, jeg synes personligt, billeder af hjemmestrikkede sokker er gaaaabende kedelige – no offense! Annas par er i noget grimt Regiagarn med glimmer (men hun elsker dem *s*) og Emils bliver i noget meget mørkeblåt og sort Regia.

Jeg har én færdig ting af flere, jeg kan vise frem. Den har været på Ravelry et stykke tid. Et Cherry-halstørklæde af Helga Isager, men efter opskriften, der var i Boligliv for omkring 1½ år siden – jeg er jo som sædvanligt sen på den. :o)

Fakta:

Garn: Fonty Angora i en karamelfarvet samt “mellemstykker” i sort og lilla silkegarn fra Netto (det er fantastisk lækkert, det garn!! KØB det, når du finder det, omend/fordi det er meget tyndt, så er det genialt på mange måder)

Go’ eller No Go: Det er ok. Lidt “skinny” i det i garnet, men det var bevidst. Da jeg skulle strikke mellemstykkerne sad jeg med en følelse af, at noget smart måtte kunne gøres, så man ikke fik en grim sammenstrikning af maskerne efter mellemstykkerne (hvilket jeg i hvert fald ufravigeligt fik – måske var jeg bare en tåbe til at strikke dem?), så jeg fandt ud af, at man kunne gøre følgende: På sidste række af ribstykkerne strikkes glatstrik med retten udad, ikke rib. Når man så skal strikke maskerne fra de to pinde sammen, strikker man hhv. en ret fra den side, der vender ind mod en selv, og vrang fra den side, der vender væk fra en – så får man to pæne kanter på hver siden side, og ikke en grim vrangside, som man ellers kunne være tilbøjelig til at få. Jeg havde ikke gennemskuet det ved den første “samling”, men jeg gad ikke trevle op ned til det, for Fontyen er egentligh ret skrøbelig i det.

Jeg har gjort en dyd ud af ikke at gøre det symmetrisk med farveopdelingen i mellemstykkerne. Det var en overvindelse for mig, som normalt ikke kan gennemføre en samtale, hvis jeg får øje på et billede, der hænger skævt, men det lykkedes. :o)

Jeg er også færdig med det lææææækre Topstykke fra Bente Geil – og jeg har skam også taget fotos af det, men jeg kan ikke lige finde min mobil (og ja, jeg ku’ da bare ringe til den *s*, men jeg gider heller ikke redigere fotos lige nu – skal jo ha’ skrevet det her). Det er et grønt Topstykke, der faktisk blev til den lidt store side, selvom den er strikket som M til mig, der er M/L…og så overvejer jeg at strikke nederste rillekant på en pinde mindre, men kender jeg mig selv ret, sker det ikke…

Jeg har i øvrigt tilføjet en fane foroven til højre, “Lydbøger”. Den er egentlig mest til mig selv, så jeg kan følge med i, hvilke bøger jeg får “læst”, ellers glemmer jeg det. Jeg har også lagt et par forhåbentligt nyttige links ind på siden. Overvejer, om man skal lave en bedre opdeling, men vil heller ikke til at lave en masse dikkedarer omkring det…

I er mere end velkomne til at lægge kommentarer derinde, spørge om noget, dele erfaringer om oplæsere etc…

Blog Widget by LinkWithin

3 comments to Så måtte jeg på den!

 • Glæder mig til at se billeder af topstykket. Den er på min juleønskeseddel og jeg håber virkelig jeg får den. Ellers må jeg jo give mig selv en bag-julegave.
  Ellers er jeg ny her på din blog. Ser frem til at følge med.

  Signe

 • Bettina

  Hej Tineke,
  Ja, jeg har nøjedes med at skylle den op i hånden og så give den en 3-4 10-minuttersture i tørretumbleren – det hjalp lidt, men kanten er alligevel stadig lidt for stor…den stritter lidt påfaldende.
  Det forhindrer mig dog ikke i at bruge Topstykket meget, næsten alt for meget. :o)

 • Aaah ja, hjemmestrikkede sokker, der kan ungerne godt blive afhængige af, kan jeg hilse og sige!

  Topstykket skal bare have 30 grader på finvask, så dutter den. Eller, det gjorde den i hvert fald hos mig.

  God, god weekend!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.