Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 29 / 08 / 08 >

Striber og sløjhed

Jeg har det ringe…sådan, “bleeeeh”…kender I sikkert. Noget i kroppen, der ikke rigtigt bliver til noget, man kan forholde sig til. Ikke syg, ikke rask, en kvalme, der egentlig kun er en tanke, vil helst begrave mig under dynen, men det hjælper bare ikke en døjt, som det ellers plejer, når man er “rigtigt” syg. Hovedet er varmt, men kun indefra, udefra kan man ikke mærke nogen feber.  Har lissom et sort “net” for øjnene, har svært ved at fokusere…

Så det har været rart at have et let og meget ligetil projekt liggende. Nej, faktisk to. Efter OL-fiaskoen trængte jeg til det, jeg trængte til at færdiggøre noget af det, der var blevet lagt til side ved åbningsceremonien.

Først var der jo Pilespids af Lene Holme Samsøe – hvor jeg som så ofte før er sent på den i Blogland, endda for sent til sommeren, men den er af samme grund gjort lidt længere, så den dækker godt nedenom, så den er fin med en langærmet bluse indenunder. Den ligner noget, der næsten er løgn, når den bare ligger fladt, så jeg vil se, om jeg kan lave et actionfoto en af dagene.

Faktaboks:

Materialer: Lyric bomuldsgarn i lyslavendel, Løve merceriseret bomuld i en slags lys olivengrøn. Knap 1½ nøgle af hver. Stashbuster! Rundpinde 2½-3.

Ændringer: Efter at have læst – og set – at halsåbningen havde en tendens til at være for stor og alt for let flane (hvilket man også kan ane på billederne i bogen, vor alle modellerne har toppen trukket om i nakken), slog jeg op til en mellemting mellem str. 2-4 (!) og str.- 6-7, det drejede sig jo kun om 8 masker. Desuden strikkede jeg den som nævnt noget længere end i opskriften, for jeg er jo lidt sent på den til sommeren, så nu kan den bruges som en lille tunika i stedet. Anna er glad, så:

Go’ eller No Go’: Go’! :o)

Og så var jeg, lige inden OL, gået i gang med et tørklæde. Det er nu færdigt – og laaaaangt!
Så jeg skrider hurtigt til en faktaboks:

Materialer: Noro Kureyon Sockyarn farve S95, Lot.no. B- et helt nøgle. Hæklenål nr. 3 mm

Ændringer: Næh. Kun længden. 260 cm i uvasket tilstand!!! Og 12-13 cm bredt

Go’ eller No Go’: Go’…ind til videre – supernemt mønster, når man først fanger idéen. Lige nu ligger det til opskylning på badeværelset, og jeg håber, Det bliver en del blødere. Garnet er en heeeelt anden sag, for hvor er det dog nogle flotte farver – men så flotte de er, lige så træls er garnet altså godt nok! Ikke om jeg ville strikke strømper i det, nogensinde! Det er sindssygt ujævnt spundet, nogle steder slet ikke, og nogle steder er det sytrådstyndt, andre steder tykke “blobs”…man kan vælge at sige, det er garnets karakter, men det er altså ikke egnet til strømper… Nu er jeg så nødt til at ha’ en sort vinterfrakke til det her tørklæde, er jeg ikke? :o)

…og nu er det vist ved at vær Emils tur. Det var jeg også indstillet på for længe siden, hvor jeg påbegyndte “Grisling” eller hvad den nu hedder i “Spirrevipstrik og Herlig Hækling”…en sjov sag at strikke, i lyseblå bomuld fra Aldi… men da jeg for en måneds tid siden fandt den frem igen i en kurv, opdagede jeg noget, hvor man bare tænker “*suk*”: Jeg har fået skubbet snoningsmønsteret, så der i den ene side er 4 masker mere i en glatstrikket stribe eller lignende, det er ikke symmetrisk. Jeg gider ikke en gang nærstudere det, for det hele skal bare pilles op igen…

Blog Widget by LinkWithin

8 comments to Striber og sløjhed

 • Hej Beate,

  Ja, det er blevet ret godt på den måde – slet ikke kedeligt, som opskriftens model egentlig er. Men his der bliver en næste gang, gør jeg det nok liiiige en tand bredere, så det til gengæld heller ikke behøver blive så langt (hvis man som jeg nogle gange dogmestrikker og fx vil lade et tørklæde blive så langt, som nøglet tillader *s*)

 • super flot ide med Noro til netop det tørklæde. Sjov effekt og giver masser af spræld.. sjovt hvor farve/ garn kan ændre et mønster fuldstændig..

 • Bettina

  Hej Stine; Ja, det er virkelig nogle “humørfarver” – det elsker jeg som kontrast i alt det efterårsbrune og -grå, så det er helt perfekt. Skal nok få lavet de actionshots – skal bare ha’ tøsen til at stå stille længe nok. *hehe*

  Hej Solveig; Ja, jeg synes også de pynter på tørklædet! De fremhæver på en eller anden måde mønsteret – men jeg er sikker på, at en fin rosa kan være flot og romantisk til mønsteret! Og lidt mere all-round anvendeligt. *s*

 • Utrolig flotte farger. Holder på med samme halstørkle i rosa – og det er ikke engang halvparten så fint.

 • Vilde farver på dit halstørklæde – det vil bestemt være flot med en sort eller mørk frakke.
  Jeg glæder mig til at se actionfotos af din pilespids – jeg synes altid det er sjovere at se tingene ‘på’.
  Stine

 • HVad tænker de egentlig på??? De er som pushere.. seee mææærrrk føl…. og SÅ disker de op med en ublu pris 😀

 • Bettina

  Hej Tina; Jaaa, jeg må ha’ en ny frakke. :o) Garnet var en foræring, så jeg ved desværre ikke, hvor det er fra. Distributøren er her: http://www.fancy-knit.com/
  Men det er jo haaaaammerdyrt, har hørt, sådan et nøgle her koster vist 120,- i DK. :o/

 • WOW en lækkert tørklæde!! Det skriger bestemt på en sort frakke!!! :);)
  Hvor finder du det sokkegarn henne? Jeg vil SÅ gerne… men helst ikke fra udlandet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.