Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 09 / 07 / 08 >

Et hurtigt, men stort dilemma

Jeg skal have opdateret jer på fødselsdag, færdige strikkerier, feriegæster etc., men mangler lige lidt hjælp, som jeg håber, I kan give mig.

Til fødselsdag d. 3. fik jeg en skøøøønno cykel af gemalen (foto lånt af “Rolsted Viborg“):

Den er lige, som den skal være, når man som jeg fx. enten cykler med kjole/nederdel eller nogle gange bukseben, der flagrer lidt (lukket kædekasse), med fast kurv, så jeg kan transportere tungere ting hjem i den, med indvendige gear, så jeg ikke skal vedligeholde så meget, med et dejligt sæde med plads til halebenet etc… alt det, min 10 år gamle, citrongule mountainbike slet ikke var eller kunne tilbyde – men nu mangler jeg den rette cykelhjelm! Jeg kan da ikke vise mig i den gamle, grimme metallic-røde skal fra for 15 år siden, med sådan en skøn melonfarvet sag, vel? :o)

Så er jeg blevet vildt og voldsomt forelsket i de pænt dyre Yakkay! :o( Lige så snart man kan få sådan noget “customizable” noget, er jeg totaaaaalt hooked! Og jeg tænker, man måske endda kan aflure systemet og fx strikke sig en hue til at trække over hjelmen? ;o) Men den er jo knalddyr! :o(

Der er også de vildt sjove og lækre Nutcase – ikke helt så dyre, men det er jo næsten umuligt at vælge en med alle de valgmuligheder!! :o(

Det store problem er: Jeg kan ikke komme til at prøve dem her, langt ude hvor jeg bor! Er der nogen af jer, der kender den ene eller anden hjelm i brug? Yakkay er sådan, at jeg med hovedstørrelsen ligger lige på grænsen mellem de to (57 cm), men det danske firma anbefaler mig at købe den mindste størrelse (55-57 cm) og så evt. returnere den. Men sådan en hjelm er jo ikke billig at sende, og returportoen bliver nok enormt høj, så… :o/

Help!? :o)

Blog Widget by LinkWithin

14 comments to Et hurtigt, men stort dilemma

 • Hej Bettina
  Jeg har et ruuuundt hovede :o)
  den prikkede skulle komme i juli, men de er sædvanligvis 2 mdr forsinket, fortalte cykelhandleren….

 • Bettina

  Nåh, beslutningen er taget: Jeg har bestilt en Yakkay – med en orange kasket som cover. Jeg satser på, at det matcher cyklen :o)

  Jeg tror, Yakkay er lidt mere “langtidsholdbar”, da jeg ikke ønsker at gå ud at købe en ny cykelhjelm når jeg måske bliver træt af det gamle mønster, selvom Nutcase er absolut fede og nok ret geniale for at få især børn og unge til at køre med hjelm.

 • Hej Linda,

  Feeedt, tak! Det lyder, som om vi har næsten samme hovedstørrelse, det er jo en fordel ved langdistance- og “proxy”-prøvning. :o) Jeg har et ret fladt baghoved og er lidt lang i hovedet…men så ikke Yakkay sidder bedre? Jeg synes, Nutcase ser mere afrundet ud, men det kan være fotos, der snyder.
  Kan se i netbutikker, at den prikkede Nutcase kommer på markedet ultimo juli, så der er jo ikke længe til.

 • Så er der forbrugerinfo:o)
  Jeg prøvede begge hjelme, og med min hovedstr 56-57, passer str M (55-60?) i nutcase bedst, den nummeret mindre var aaalt for lille. Jeg prøvede begge Yakkaystr, og M sad bedst – der følger nogle skumpuder med i to str så man bedre kan justere den. Den sad ikke helt så fast som nutcasen, men måske det var gamle puder der sad i….
  der er kun plastspænde på nutcase, mens der på yakkay er plast under hagen, og nogle metalspænder oppe ved y-splittet, det ser sådan lidt mere posh ud.
  Hvad vil jeg selv vælge? Nutcasen, den sad lidt bedre ned over baghovedet. Men det er jo så min hovedfacon, der afgør det :o)Til gengæld er der en masse sjov i yakkay’en :o)
  desværre er den med prikkerne endnu ikke på markedet.

  kh Linda

 • Bettina

  Forresten, hvis du kan, Linda, så læg lige mærke til spænder etc. på Yakkay, for de ser ret fede ud. :o)

 • Bettina

  Hej Bambi,
  Den med hibiscus er jeg også ret vild med, men den passer ikke til cyklen, og når nu det skal være…så skal det være ordentligt. :o)
  Ja, det er altså lidt pudsigt så dobbeltmoralske (mange af) vi forældre er med de hjelme. Vi skulle da gerne selv undgå huller i hovedet (og det der er meget, meget værre), så vi kan se børnene blive store…ikk’? :o)

  Hej Tina,
  Tak! Er superglad for den, den er perfekt at sidde på, når ryggen som min er begyndt at være noget stiv i det – så er en lynhurtig mountainbike bestemt ikke sagen længere.

  Hej Linda,
  Åååårh, du er altså en skat! :o) Hvor er det fedt, du gider! Håber ikke, jeg får skabt et unødvendigt behov!? *s*

 • Hej, jeg nåede det ikke i eftermiddag, men imorgen har jeg hele dagen, og der ligger hele 3 cykelforretninger i omegnen, der forhandler begge typer! Så skal der prøves mutzen!
  kh Linda

 • Jeg er nok desværre ikke til megen hjælp 🙂 Men vil da rose din flotte cykel. Og så er jeg behovet over de flotte hjelme… dejligt at se det ikke behøver være kedeligt og grimt 🙂

 • Jeg har selv en nutcase på ønskelisten, mere præcis Rose Hibiscus. Nu har jeg altid krævet at mine børn skulle bruge hjelm, men har været noget mere afslappet med at bruge en selv… Men nu vil jeg være pædagogisk korrekt… Så den står højt på listen…
  Vi har heller ingen forhandlere her, så jeg skal af øen for at finde en, for her skal der også prøves først 😀

 • Hej Britta,
  I bliver et skønt syn i O’nse, dig og Rasmus (og Jannik)! :o)
  Ang. forældre og hjelm synes jeg klart, I skal vise Rasmus, hvad der er standard, da sådan noget nemmest bliver en god vane, hvis man har det med hjemmefra og ser det hver dag. OG så er hjelme jo faktisk ved at blive trendy! :o)

  Hej Ulla,
  Hm, DU gav manden en hjelm, og DU skal have en Nutcase? *fnis*
  Hvis man nu står ved forhandleren og kan prøve hjelmen på, har man jo ikke brug for at køre tilbage med den… ;o)
  Og med en helt ny bil, der kører omkring 20 km/l skal man køre langt for at det opvejer returoportoen. :o)

 • Tusind tak for link, jeg har lige givet manden en cykelhjelm i fødselsdagsgave. Jeg vil have den med sunburst eller en med hibiscus…. hmmm tænke.

  Tjaaa se sådan på det, at enten bruger du benzinpenge på at køre til en forhandler ellers betaler du evt returporto. Med en benzinpris på 12 kr/l er returportoen nok billigst. Men man er vel en nærrig Jyde 😉

 • Jeg kender ingen af dem men kan se at både Jannik og jeg skal have en Nutcase i den nærmeste fremtid!

  Rasmus er begyndt at cykle i dagpleje selv og han kører ingen steder uden hjelm, men ingen af hans forældre er beskyttet. Og så langsomt som jeg skal køre for at følges med ham ender det med at jeg vælter en dag 😀

  Og jeg opdagede til min store glæde at de fås i en størrelse der passer til Janniks kæmpe hoved!

  Hm, men hvilken en skal jeg så have…? Tror det bliver den sorte med lyserøde blomster 🙂

 • Bettina

  Hej Linda,

  Jaaaaa, hvor ville det da være dejligt!! Skønt, tak for tilbuddet! :o)
  Jeg ER meget tilbøjelig til Nutcases, der står jo fx. “I love my brain” bagpå – og man er vel gift med en psykolog… *hehe*
  MEN de andre er altså fede på deres helt specielle måde!
  Jeg har faktisk også ret stor tilbøjelighed til enten den med prikkerne eller den med striberne i lignende farver – passer bedst til cyklen – og mig. :o)

 • <nå så det er nutcase de hedder! Jeg vil ha den med prikkerne!! Jeg smutter omkring en cykelhandler imorgen og prøver et par, så skal jeg fortælle dig om det :o) Måske de også har den anden..
  kh Linda

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.