Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 26 / 06 / 08 >

Jeg strikker som en gal

Hej! :o)

Jeg har faktisk haft Karens Noes “SuperKarlas Fantastiske Ønskekappe” færdig et stykke tid. Eller – næsten færdig.

For det første skal jeg liiige have gjort noget ved den dumme fold, der er kommet hele vejen ned, fordi jeg valgte at prøve at lægge det dobbelt, da jeg spændte det fugtigt op (trods alt hurrah for, at vi aldrig har fået taget os sammen til at smide børnenes gamle gulv-skum-puslespil ud! Det kan endda lægges i sjalsform *S*)  – dumt eksperiment! Men det må ku’ klares med en sprayflaske let hen over. For det andet skal jeg liiiiiige have kigget på lidt broderi i nakken, for (mindst) det ene mønster gik det i kludder med, som det ses. Det ER oppe ved nakken, så skaden er minimal, men jeg vil helst lige prøve at camouflere det lidt. Det har jeg gjort med succes tidligere. :o)

Jeg har heller ikke fået alle firkanters sammenstrikning helt “efter bogen”-pæne, tror jeg, men sk*’ med det, det gider jeg ikke gå så tovligt meget op i, for hvad man ikke ved, har man som regel ikke ondt af. :o)

Fakta:

Opskrift: SuperKarlas Ønskekappe af Karen Noe (designet af Lotte Wackerhagen)

Pinde: Knitpicks Harmony 3,5 – de er geniale med en 80 cm lang snor imellem!

Garn: Kauni i farve W-EK, omkring 225 gram brugt.

Ændringer?: Jeps, jeg tillod mig at tage en hel sennepsgul “rapport” ud af farveforløbet, da der for det første ville være kommet en hhv. mørk og lys side, og fordi jeg for det andet var knap så begejstret for den farve i garnet. :o)

Go’ eller No Go: Go’, synes jeg. Jeg kan nu se, at Kaunis meeeeget lange farveskift nok er lige lovligt lange til denne model – i hvert fald når farverne er så markante som her. Jeg kunne sagtens forestille mig at strikke et i meget lysere farver engang; har set nogle meget smukke udgaver.Dette tror jeg, jeg vil forære væk til en, der har mere brug for varme om vinteren end jeg. :o)

Af en eller anden grund tog en vis herre ved mig, og jeg strikkede og strikkede for at blive færdig med sjalet, og faktisk var det i løbet af vores utroligt varme maj, denne “herre” meldte sin ankomst. Men det er ok, SÅ varmt var det heller ikke at sidde med. Dejligt, i øvrigt, med sådan en Knit-Along til at få sparket til at blive færdig med noget. :o)

OG herren bor her stadig, jeg strikker og strikker og strikker…

Jeg har fået lavet nogle små huer til en net-bekendts lille, for tidligt fødte datter, der fik en lidt dum start på livet med operation døgnet efter fødslen etc… Jeg synes simpelthen, huerne til de for tidligt fødte så vildt voldsomme ud på de billeder, jeg så, så jeg lavede nogle mere sommervenlige. Om de er blevet brugt aner jeg ikke, men jeg bad hende om at give dem til afdelingen, hvis ikke datteren selv kunne bruge dem. Opskrifterne er ganske hjemmelavede, det er der jo ikke mange ben i. :o)

Og noget, jeg ikke har foto af, er min Juliet/February Lady Sweater-hybrid. Jeg har længe været hooked på Juliet, men af en eller anden grund har jeg ikke let ved at at ta’ mig sammen til at købe enkeltopskrifter på Nettet; jeg ved, jeg højst sandsynligt alligevel ikke får strikket dem. Men da så Pamela Wynne var så sød at opregne Elizabeth Zimmermanns February Baby Sweater (også kaldet “Baby Sweater on Two Needles”) til voksenstørrelse, sprang jeg hurtigt på vognen med de 10 nøgler Rowan All Season Cotton, jeg havde liggende i en mørk skifergrå. Der er jo ikke som sådan mange ben i en topdown-raglan, der starter med et bærestykke i retstrik, men jeg kan altså godt li’ at ha’ nogle tal at holde mig til som et afsæt. :o) Kombinationen betyder jo så, at jeg ikke laver ærmer, men laver den ret lang, da min korte overkrop ikke behøver blive fremhævet :o)

Er i skrivende stund 3 nøgler fra at have strikke alt garn op, men det går jeg nu ikke efter som mål. Til gengæld strikker jeg med sikkerhed en “ægte” FLS senere…æhm, eller, i hvert fald så ægte, at det bliver med knaphuller samt ærmer. :o)

Blog Widget by LinkWithin

13 comments to Jeg strikker som en gal

 • Hej. Jeg kom lige forbi din side her. Det er et hammerflot sjal! 🙂

 • Bettina

  Hej Emma,

  Jeg kan ikke komme med noget “tip”, for det står jo beskrevet i opskriften, og den har jeg bare fulgt. :o)
  Man skal strikke den teknik, der hedder neverkont på “dansk” og “entrelac” på engelsk, hvor du i siden af den ene firkant samler masker op i “knuderne” i siden af masken, række for række opad…ved ikke, hvordan sør’nsen man skal beskrive det, måske kan du google dig til det?

 • Emma

  Hej Bettina
  Jeg vil selv i gang med at strikke dette fantastiske sjal. Men jeg har lidt problemer med at forstå hvordan man strikker videre mellem de forskellige firkanter .. Har du et godt tip?
  kh Emma

 • Waw, jeg synes din version af Super Karla blev super lækker. Jeg har købt ind til mit, så lige nu mangler jeg kun tiden og få andre projekter færdige først 🙂

 • Bettina

  Tak, Frida! Jeg synes i hvertfald, huernes “antenne” gør dem lidt mere kække at se på, og lidt glade farver må være rart til sådan nogle små pus.

  Ja, Anne, jeg er også vild med den kombination, og orange/pink minder mig om sommerlimonade-is. :o) Modtageren er Katvig-fan, så jeg gik lidt efter det look.

  Tineke; Du kan tro, det ryger. :o) Gotta love them! :o)

  Lene-Sophie; Ja, det er egentlig lidt ærgerligt med de lange farveskift, der ved mange har haft en tendens til at give overvægt i den ene side. Er egentlig normalt en “dogme-strikker” hvad sådan noget angår, jeg lader tilfældighederne råde, men dette var alligevel for stort at arbejde til at skulle “ødelægges” af det irritationsmoment.

  “Tante” Charlotte; jeps, historierne siger bl.a., at nogle munke altid lavede fejl i deres arbejder, for kun Gud kan lave ting perfekt. Hvis fejlen havde været i det mørke garn, havde den heller ikke været så påfaldende, men det er bare for tydeligt i det gule garn.

  Ulla; Ja, huerne er af 100% bomuld, så de burde netop kunne tåle det. Desværre er sjalets tiltænkte modtager korthåret. :o)

  Helle K, Der ikke er noget mere “rigtigt” end det andet, det er jo bare din fortolkning! Mit har netop også en del fejl, og jeg ved det, men de skæmmer ikke, det er bare “min” måde… :o)

  Julia, jeg kan også godt lide de meget kraftige kontraster, den meget mørke, næsten sorte, grønne minder mig meget om det islandske efterår, så det er jo meget passende, at sjalet skal dertil. :o) Men gul – det er bare ikke rigtigt mig. :o)
  Fejlen? Jeg har strikket en række vrangmasker i de retstrikkede felter i det der felt med de skrå firkanter, så der er et felt med for meget glatstrik, om jeg så må sige.

 • Jeg er pænt vild med din Karla – farverne – og især den gule synes jeg er SÅ fedt! Jeg er også vild med kontraster…

  Jeg kan i øvrigt ikke se den der skønhedsplet – måske det bare er mig?

  Og alle de FLS der er rundt omkring – jeg får også lyst til at gå igang…. *G* Glæder mig til at se din.

 • Sikke et smukt sjal – nu tør jeg ikke vise mit, det er ikke strikket “rigtigt” – bare sådan næsten 😉 – men jeg er heller ikke færdig endnu 🙂

 • Meget fine huer, bare de kan maskinvaskes ved høj temp dur de vel?
  Super super Karla, det hår skjuler nemt de små fejl 😉

 • Sådan en lille skønhedsplet ville jeg ikke engang forsøge at fjerne. – tror jeg – måske…
  Jeg har nemlig hørt at der skal være en fejl i det man laver, begrundelsen var vist at det ikke tilkommer mennesker at skabe noget der er perfekt. Så, når jeg finder den slags svipsere jeg ikke gider lave om, bliver den forklaring støvet af.

 • Lene Sophie

  Jeg synes din Super Karla er blevet rigtig flot, men jeg vil give dig ret i det med farveskiftet, det ses også på mit sjal.
  Huerne er også rigtig søde, de vil helt sikkert klæde den lille pige.

 • Ja men for søren da! Det lyder da til at det snart ryger fra din Knit Picks!!

  Og sikke fine ting du igen har fået lavet færdig.

 • Fine huer, Bettina, især den brune/pinke, det er en farvekombination, som jeg elsker!

  Glæder mig til at se din Juliet A Like…

 • vildt flot sjal, og super nuttede huer, sikkert meget södere end de der traditionelle.
  kh.fra Island
  Frida

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.