Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 20 / 05 / 08 >

Sådan kan man da osse spare penge

Først af alt: TAK for jeres søde hilsner til pop-tøsen! Faktisk er fotoet af hende i sidste post nogle måneder gammelt, men det var bare ganske meget lige i øjet, og den måde hun er vokset på siden dengang kan ikke så meget afspejles i et foto, for det er mere “hele pakken”, man skal se på for at bemærke, at hun er blevet ældre, mere moden og mere overvejet, mere klar på verden, mere opmærksom på andre, bedre til at tøjle sit nogle gange vulkanske temperament…

I søndags var det familiens tur til at komme på fødselsdag og på søndag er det pigerne fra hendes kommende klasse, 12 tøser i fnisetøsealderen – det skal nok blive rigtigt hyggeligt. :o)

Anna er en meget sprudlende pige, så tøj til hende skal der også være noget knald på (det skjuler også meget bedre mudderpletter etc… *suk*), og nederdelen er heldigvis faldet i rigtig god jord. Den har en god længde og jeg har bevidst ikke lukket helt sammen i løbegangen i livet, så elastikken kan gøres længere senere.

Fakta:

Opskrift: Hip in Hemp ???????? ????? ????????fra Knitty – doncha luv’ free stuff? :o)

Garn og pinde: Coats Lyric bomuldsgarn, under 1 nøgle af hver farve – doncha luv’ cheap knits? :o)
Strikket på de skønne KP Harmony-pinde helt oppe på en str. 4 for at få nederdelen “løs” nok til at falde pænt. Doncha luv’ beautiful knitting gadgets? :o)

Ændringer/Tips?: Strikkede en str. 8 år til Anna på 6, så den kan bruges nogle år (har derfor ladet hullet i taljen stå lidt åbent, så jeg nemt kan gøre elastikken i livet længere), og gik som nævnt op i pindestørrelse for at få den til at falde pænt. Strikkede mønsterpinden i hver farvestribe på 2. pind i stedet for 1. pind i farven, da jeg ikke syntes, jeg kunne få hulmønsteret til at være pænt (nok) ellers. Jeg ville ikke bære garnet med op langs omgangsstarten, da det ville give løkker, som jeg ved, Anna kan få til at sidde fast i hvad som helst, så jeg strikkehæftede start og slut af hver farve, dette gik også lettere ved først at lave mønsterpinden på 2. omgang.

Go’ eller No Go: GO’! Dét er jeg ikke i tvivl om. Undervejs kunne jeg naturligvis slet ikke lade være med at tænke på at lave opskriften om til en pigesommerkjole, det er jo i virkeligheden ganske, ganske let ved denne model, da den allerede strikkes oppefra og ned. Kan også se, der findes flere kjoleudgaver på Ravelry.

Og så er der det med at spare penge….det bliver ikke ret svært, nu har jeg besluttet mig: Dette her blad har i mine øjne sænket sin standard SÅ meget, efter at de slog sig sammen med HobbyNyt Hobby Ideer (tak, Tine), at jeg slet ikke gider det længere. Der er praktisk talt slet ingen strikke-/hækleopskrifter i mere, der er næsten ingen syanvisninger, i stedet er det blevet et for mig at se meget vægelsindet og uigennemskueligt miskmask med en masse (indtægtsgivende?) reklamer for trendy stads, som slet ikke er mig. Jeg ved godt, jeg engang syntes, at det var en behagelig blanding af Alt for Damerne og et håndarbejdsblad, med gode og trendy strikkedesigns og interessante artikler om (danske!) designere, men nu bliver det altså bare for meget Alt for Damerne (og jeg er åbenbart ikke en af Damerne). Det er, som om de ikke rigtigt kan bestemme sig for, hvad de vil. Det er ikke noget svært valg for mig at opsige dette abonnement, til gengæld er jeg lidt mere i tvivl med Interweave Knits. Ganske vist er min oplevelse af det ikke blevet bedre siden sidst, men jeg håber simpelthen sådan fra gang til gang, at det bliver bedre igen…gør det mon det? Det nyeste nummer har 2-3 acceptable modeller, men flere af de andre er mærkelige ting, der sidder uformeligt på nogle meget tynde og meget lidt kurvede kroppe…sådan var det da ikke tidligere…?

Blog Widget by LinkWithin

12 comments to Sådan kan man da osse spare penge

 • Herdis Bundgaard

  Hej. Hvor er opskriften til den fine nederdel? Vil meget gerne hækle den. Må jeg få en respons? Det vil komme lige tilpas.
  Venligst
  Herdis B.
  h.b.mormor@gmail.com

 • Så fint og fargerikt skjørt, lurt å strikke det til å vokse i. Søt datter du har!

 • Helt enig med jer andre omkring Kreative Kvinder. Havde fået et abonnement i gave af min søde mand og det blev bare ringere og ringere for hvert blad, så jeg sagde det op så snart jeg kunne. Det første nummer eller tre var ellers fede nok. Ærgeligt.

 • Nederdelen er rigtig sød – er den tung at have på?

  Mht. Kreative Kvinder må jeg bifalde din holdning…..det var ellers sådan et skønt og anderledes blad før. Med et nyt pust, hvilket bestemt er tiltrængt ;0)

 • Jeg blev kontaktet pr. tlf. af en sælger fra Kreativ Strik, så jeg venter på bladet…Jeg har i flere år abonneret på Ingelise, og har ikke været tilfreds med sammenkoblingen med Alt O.H….men blev ved at være abonnent – det kunne jo være det blev bedre, men har opsagt abonnementet for et par mdr. siden. Kreative Kvinders første numre synes jeg var gode og inspirerende, men da jeg opdagede at de var gået sammen med Hobby og ikke indeholdt det som tidl, så har jeg meldt pas overfor den udfra at jeg ikke er hobbyinteresseret og sad efterflg. med en flad fornemmelse at have købt “katten i sækken”… jeg synes også det er ærgerligt at der ikke findes deciderede håndarbejdsblade, hvor man kan finde inspiration, uden det er overdænget med reklamer for alt muligt.. Jeg køber istedet for så bøger med strik, i sidste ende giver det faktisk samme årlige udgift….næsten. Har givet migselv et abonnement på Interweave Knits – svarende til 10 kr mdl. gns.
  Holdt Burda-blade for mange år siden – mest sy, men de har da vist også strik-blade, men mest på tysk…

 • Sikke en fin nederdel! Jeg er fjollet med farverne!

  Kreative Kvinder har jeg købt et par eksemplararer af – og hver gang undrer mig over hvorfor bagefter.

  Men fik en udgave af Burda af en studie-veninde, der så jeg lige en masse modeller i petit-dame-størrelse…. Så måske Burda er det rigtige blad for små kvinder….

 • Hej Betinna.

  Men hvad nytter det, når man – som mig sagde hunden – er en størresle 32 ?

  Det er ikke fordi, jeg ikke godt kan tegne et mønster ned, men skal jeg burge tid på det, kan jeg jo lige så godt tegne møstret op fra bunden af, og jeg begyndte lige akurat at holde Ingelise fordi deres møster på det tidspunkt gik fra størrelse 32 og op.

  Som jeg skrev som begundelse for at jeg har opsagt mit abonnemet, så kan man ikke kalde sig “hele Danmarks store ideblad”, når man bevist vægler nogle størrelse fra.

  Men hensyn til online symøstre, det kan jo tenges, så brugerne selv tegner dem op på ternet møsterpapir. :o)

 • Hej Malle,
  Ja, den er hurtigt lavet, så hvis den ikke bliver populær, har man ikke spildt meget tid. :o) Og så kan man lave en til hver dag i ugen, med nye farvekombiner. :o)

  Hej Tine,
  Det er jo lidt svært at lave et onlinemagasin med syanvisninger. Jeg har set et par forsøg, men det er mere besværligt at skulle lave mønsteret. Hvad strikning, hækling og alm. kreativitet angår er der jo både onlineudgaver og også adskillige (udenlandske) bloggere, der har udgivet bøger efterhånden.
  Jeg har lige kigget i Ingelise, og der er syanvisninger fra 36-46, så de går da dernedad. :o)

 • Med hensyn til Ingelise, så tilhører jeg bestem ikke deres målgruppe, da de er af den opfattelse, at den danske gennesnitkvinde er en størrelse 46, da alle deres modeller findes i den størrelse.

  Nu er der bare lige det ved det, at jeg kun bruger størrelse 32 og det er efterhåndens et års tid siden, der var en model i den størrelse og så var det en model, som man efter min mening – måske fordi jeg har syet i næst 30 år – ikke noget, som man behøver et mønster for at kunne sy.

  For Ingelise har jo ikke problemer med at have specielle sider med tøj i de helt store størrelse, men de har ikke lyst til at lave noget specielt til de små.

  Jeg har flere gang spurgt bladet om, hvordan det kan være, at de godt kan finde plads til en ekstra store størrelse, men ikke til de små og derres forklaring med, at de små størrelse er slættet på grund af pladsmanglen, den køber jeg simpelhen ikke, der kan altid ligge i et lille mønster inden i et stort.

  Når jeg kigger ude på nette, er der mange spændende blogge med mange gode ideer og mange af dem er tit folks egne opskrifter, så måske skulle nogle stykker af disse blog ejer, slå sig sammen og så lavet et alternativ håndbejdsblad på nettet – hvor alle størrelse bliver tilgode set.

 • hvor er den bare skøn den nederdel……måske man skulle lade sig lokke og strikke en selv.

  tillykke med pop tøsen…..og god fornøjelse med 12 fnisende piger.

  malle

 • Bettina

  Hej Tine,

  Faktisk er jeg glad for at høre, at vi er flere, for jeg har følt sådan et eller andet “hype” omkring Kreative Kvinder, “det er så trendy, så det skal man bare ku’ li'” – men det kan være, det var rettet mere mod den i mine øjne meget lovende måde, det lagde ud med at være. Det gik desværre meget hurtigt, at de blev blandet sammen med Hobby-Ideer. :o/
  Jeg holder lige lidt fast i Ingelise endnu, for jeg kan ikke holde tanken ud, at jeg slet ikke kan finde et dask håndarbejdsblad interessant? :o/ Ingelise og Interweave Knits er det lige nu…men vi får se.

 • Kvaliteten af Kreative Kvinder er faldet lige så meget, siden det blev slået sammen med Hobby Ideer, som kvaliteten af Ingelise er faldet, siden det blev slået sammen med Alt om Håndarbejde, så derfor har jeg i dag afmeldt begge blade, til gengæld har jeg så tegnet et års abonnemt på The World Of Cross Stitching i stedet for. For et eller andet håndarbejdsblad vil jeg nu gerne have ind af døren en gang imellem. 🙂

  Det glæder mig for øvrigt at læse, at jeg så ikke er den eneste i dette land, som synes at kvaliteten af Kreative kvinder er dalet meget. Nu er vi i hvert fald to.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.