Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 06 / 05 / 08 >

Mmmm….øl…

….-kage! Siger ungerne i hvert fald. Der er ikke længere noget at ta’ foto af. :o)

Vi har siden jul haft to hvidtøl liggende i køleskabet, og jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med dem – til vi besøgte svigermor (jep, mere om det besøg *hehe*) og fik serveret ølkage med et godt lag tandsmør på. Det gode gamle Net gav mig opskriften, Anna hjalp og der røg en god håndfuld rosiner i, og så har vi ellers smæsket os i ølkage siden lørdag.

~~~

Ølkage:

 • 1 flaske hvidtøl
 • 500 gr brun farin
 • 500 gr hvedemel
 • 2 tsk kanel
 • 2 tsk nelliker
 • 2 tsk natron
 • gerne en god håndfuld rosiner

Bland hvidtøl og brun farin med elpisker på lavt blus. Tilsæt de andre ingredienser og bland det stille og roligt med elpiskeren. Smør 2 rugbrødsforme grundigt, hæld dejen deri og bag den 55-75 minutter ved omkring 180-200 grader (varmluft/konventionel ovn).

Serveres meget gerne i tykke skiver med smør på. :o)

~~~

Sådan husker jeg opskriften, og hvis jeg kan huske den, så er den godt nok enkel. :o)

Jeg fik lavet både en lille og en stor kage, og den store blev skåret midt over og smidt i to poser i fryseren. Store sager, at jeg sådan fryser ned til en anden dag…og så er der endda til en (3) kager mere, for der blev jo kun brugt én flaske øl til denne ret store portion.

…og så dumme Boteh. Jeg har endnu en gang givet dette gamle nøgle Opal(?) strømpegarn med bomuld en chance; jeg kan ret godt li’ det, selvom jeg ikke er ret meget til blå farver, men dette har jo også røde og grønne farver i, perfekte denimfarver. Det har både været på vej til at blive et sjal og et par strømper, og nu troede jeg, jeg skulle hækle et Boteh-tørklæde. Men jeg gider ikke. Syntes egentlig allerede på alverdens modelfotos, at det så ret bizart ud om halsen på folk, dog alligevel ret interessant, men nu, i “levende live” må jeg give mig selv ret, det er for “flæset” til, at jeg nogensinde vil få det brugt, og så hellere bruge energien på noget andet. Og så er det naturligvis, at mit blik for en gangs skyld gør mere end bare farer hen over de udvalgte håndarbejdsbøger, der står lige i min øjenhøjde ud for mig lige nu; her står bl.a. Scarf Style, det kunne jo være, der var nogle gode modeller dér i…Hvorfor er det, at jeg aldrig drages af og bruger mine utallige strikkebøger og især utallige strikkeblade (bl.a. tussegamle Alt om Håndarbejde, der jo ellers er totalt trendy nu, hvor der er en 70’er-trend), men altid kun søger på Nettet? Har I det også sådan?

Blog Widget by LinkWithin

11 comments to Mmmm….øl…

 • Hej Jette M; Joo, det var ikke nogen dårlig ide, der kræver mønsteret nærmest noget forskelligfarvethed i garnet…det vil jeg overveje, tak for det!

  Hej Jette A; Hm, ja, ingefær og muskat er garanteret også lækkert i – det er jo i bund og grund en krydderkage. Elsker en god krydderkage! :oP

  Hej Kay;
  Uha, ja, sådan nogle mapper har jeg også, men systemet går fløjten, når der både er en lækker dame- og en lækker barnebluse på samme side. *fnis* Så skal man i gang med fotokopier etc…

  Hej Johnny; Hehe, ja, det lyder som en…sjov sag til en sommerfest. Men huhm, behøver det være øl? Man ku’ måske ta’ noget limonade af en art i stedet,så kunne det måske endda ende med at være “velsmagende”…af en art. ;o)

 • Uhmmm. Ølkage har jeg aldrig smagt, så det må prøves.

  Kan til gengæld anbefale ølbudding, men kun som gimmick:

  1-2 øl
  Et vred husblas
  1 pose vingummibamser

  Tilsæt vingummibamserne, når “substansen” er begyndt af stivne lidt, så bamserne bliver fordelt i stedet for at synke til bunds.

  Det smager bestemt ikke godt, men ser festligt ud.

 • Kay

  Ja, det med gamle, udklippede opskrifter kender jeg også! Jeg har 10 samlemapper med alt muligt. Mine er fint ordnede i mapper efter dame, herre, børn, sjaler, bluser, m.v. Men det tager jo 100 år at bladre dem igennem, og finde præcis den opskrift man kan huske man har set!!! Det er jo trods alt lidt nemmere at søge specifikt på nettet. Men måske hvis man kunne lave en eller anden smart database i Excel, at det så ville være lidt nemmere?

 • Jette A

  Også en af vores favoritkager, men i min er der også 2 tsk ingefær og ½ tsk muskat, det bliver den vist ikke dårligere af 😉

 • Jeg elsker bare at hygge mig med bøger, det er så dejligt at læse dem igen og igen, sammen med kaffe og en lækker kage… Hvad med Nanna’s bølgetørklæde, det vil det garn egne sig fint til….
  (link fjernet)

 • Hehe, ja, kagen er helt klart en klassiker – kan sagtens se bondekonen stå for 200 år siden på gården og lave den her, hvor øl jo var fast bestanddel af husholdningen.

  Hej Anne og Julia; Jeg har netop overvejet Midwest Moonlight fordi jeg kiggede i bogen, men er bange for, at garnet “overdøver” mønsteret, fordi det er så uroligt i farvefordelingen…Men jeg ku’ selvfølgelig se på Ravelry, om andre har lavet det i lignende garn.
  Julia, jeg har ikke prøvet dér, men det ku’ jeg da lige gøre, tak.

  Hej Julie: Honningkage, det var da pudsigt? :o) Men ok, den smager måske en smule derhenad, det kan jeg godt sætte mig lidt ind i. Bare den smager godt, så er resten vel (næsten) ligegyldigt. :o)

 • Uhmmm, jeg æææælsker den kage – min mormor bager den stadigvæk, til når jeg kommer på besøg. Sjovt nok har den altid heddet honningkage i min familie, og det har altid undret mig, men det gør ikke så meget, for jeg skal jo ikke tale med den – høhø 😉
  KH Julie

 • Uuuhm, det er een af mine yndlingskager – Øl-kage. Det, og så min mors hjemmelavede gulerodskage.

  Jeg har det på samme måde med Boteh – den ser lidt sjov og pudsig ud – på den fede måde – og så er den alligevel ikke “mig”.

  Jeg selv har også Scarf Style, Midwest Moonlight er så pæn uden at være for meget.

  Har du kigget på Knitting Dalily´s gratis-opskifter? De plejer altid at have noget godt liggende, synes jeg.

 • Det er nok fordi det nogen gange bare er det nemmeste og når man alligevel sidder der for at lave noget andet….så kan man jo lige surfe efter en god opskrift. Men jeg gør det også, og kommer nogen gange først til at tænke på, at der da vist også var noget om at jeg havde en opskrift i et blad et eller andet sted, efter at jeg har fundet noget andet.

 • Hva’ med et mini Midwest Moonlight??

  Ølkage, det kan jeg li’, og gerne med lidt koldt smør på 🙂

 • Sådan en kage kender jeg godt, men det er mange år siden jeg sidst har smagt sådan en. Den må da vist genopfriskes – tak for opskriften. 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.