Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 21 / 02 / 08 >

En quickie

Det GÅR altså bare så hurtigt at hækle…i hvert fald, når man ikke går i gang med noget af det finere stads. :o)

Efter en viiiiirkelig bizar vinterferie, hvor Anna som nævnt havde 40 i feber og influenza hele ugen, Emil fik øjenbetændelse og forstuvede en finger, og vi fik ny bil (det blev en Peugeot 207SW XR 1,6 Diesel – for nu lige vist nok at få det hele med, hvis man interesserer sig for sådan noget; jeg gør ikk’, men den er fed at køre i *g*) og jeg fik en af verdens mest underlige meddelelser fra “perifær” familie, som har hylet mig lidt ud af den (men som jeg dog ikke vil komme nærmere ind på i denne offentlige blog), er jeg vist ved at være tilbage på (strikke-)pinden igen, efter at jeg fandt noget virkeligt gammelt garn i kælderen, holdt det dobbelt og hæklede en ganske ordinær men varm, kort poncho i det klassiske mønster. Da der stadig var omkring et halvt nøgle garn tilbage, og jeg ind i mellem fryser om fingrene her ved computeren, hæklede jeg hurtigt et par håndvarmere i enkelt garn…der var ikke nok til, at det ku’ blive håndLEDSvarmere…men de fungerer og varmer der, hvor det betyder noget og kan brede sig videre fra.

Jeg sidder for tiden og nyder Harry Potter og Halvblodsprinsen som lydbog med Jesper Christensens fantastiske oplæsningsstemme – han sætter en ny dimension på det, som der ikke har været med de tidligere bøger, jeg har hørt, for de var bl.a. oplæst til Danmarks Blindebilbiotek, og om man er mere ligeglad med blindes læseoplevelse eller hvad, skal jeg lade være usagt, men for søren’sen da, hvor kan det dog genere, hvis en historie ikke bliver læst ret godt højt. Især var den 5. bog i serien, Fønixordenen, næsten en lidelse for mig at komme igennem, fordi oplæseren, Mikkel Schou, har den MEST fanTAStisk mærkVÆRdige MÅde at LÆse PÅ. Da-dum, da-dum, da-dum, uden hensyntagen til normalt rigsdansk, ved afslutning af sætninger går hans intonationer opad…jeg var ved at få pip og brugte næsten mere energi på at irritere mig over det end på at lytte til historien. Har endda kigget på Danmarks Blindebiblioteks hjemmeside med hensigten at kontakte dem og høre, om ikke man lavede stikprøvekontroller ind i mellem…men droppede det igen. Hensigten helliger vel på en måde midlet. Men Jesper Christensen gør, som jeg selv gør, når jeg læser for børnene, laver en anelse forskellige stemmer til personerne etc., og det et tydeligt, at manden er en dygtig skuespiller…SKØNT! Så for tiden bliver der “læst” meget. Også fordi jeg længes efter at blive færdig med HP-serien, så jeg kan komme til noget andet. *s* Jeg have læst op til 4. bog selv, men det var så længe siden at jeg mente, jeg ville “læse” dem op som lydbog igen, for at få serien kontinuerligt…

Blog Widget by LinkWithin

17 comments to En quickie

 • Hej Mikkel Schou,

  Tusind tak for din forklaring! Det er ikke fordi, jeg så meget efterlyser forskellige stemmer, i grunden (men det højner læseoplevelsen – synes jeg personligt), men groft sagt lyder din indlæsning lidt som parodierne på Poul Nyrup Rasmussen i sin tid, dog ikke så ekstremt drævende, og jeg beklager, men dét er generende. Jeg kunne naturligvis holde mig til “almindelige” lydbøger, men det var dét, der var til rådighed for mig på tidspunktet, og jeg anede ikke, om der var forskel på det ene eller det andet. Så som forklaret andetsted synes jeg ikke, det er neutralt men endnu mere opmærksomhedskrævende end fx forskellige stemmer ville være.
  Når det så er nævnt som en af de store ting, der ærgrer mig ved oplevelsen, så har du da som sådan et meget pænt rigsdansk. :o)

 • Hej Linda,

  Det er i mine still stunder, iPod’en ryger i ørerne. :o) Ja, den intonation lyder som den jeg mener…utroligt forstyrrende, det trækker næsten opmærksomheden fra budskabet.
  Artemis Fowl venter osse i kulissen her…glæder mig. :o)

 • mikkel schou

  dav Bettina, jeg er da ked af at høre om din oplevelse af min indlæsning af Harry Potter. Måske skulle du lade være med at låne bøger på Blindebiblioteket, for det er sådan dér, at indlæserne ikke må gøre som skuespillere – altså f.ex. lave stemmen om, når forskellige taler. Indlæserne på DBB skal læse nærmest neutralt – dog gerne med nerve – som det hedder. Det er mig bekendt et krav fra de synshandicappede, fordi de hellere selv vil danne sig billederne, end at blive manipuleret af indlæserens oplevelse. Men sådan er der såmænd så meget. Venlig hilsen Mikkel Schou

 • lydbøger, hm…. må blive når lydniveauet her i hytten er kommet ned på normalen :o)
  Det der med intonation – jeg er ved at få spat af DRs nye speaker, han taler VIIIIILDT underligt!!!!! Det er også noget med at gå op og ned i sætningen på en helt forkert måde, så sætningen bliver sådan spørgende underlig….Lidt ligesom den mekaniske stemme i s-toget der siger HilLERØD(og så “opad” så det bliver sådan lidt spørgende)

  jeg læser Artemis Fowles sammen med Magnus – dvs han er færdig for længst, men insisterede på at jeg skulle læse også, for det var så hyggeligt da vi begge læste “Lampens børn”. Om et øjeblik læser jeg sikkert Karlas kabale, fniiiis…..

 • Neeeej hvor dejligt. Andre som har øjne for Terry Pratchett og hans fantastiske bøger.
  Jeg må indrømme, at jeg også var lidt skeptisk med hensyn til Terry Pratchett på dansk… men jeg synes at det er okay – selvom kan lige skal vænne sig til det. Hvad angår lydbøger (jeg har hørt dem både på dansk og engelsk), så synes jeg at man sagtens kan få alle finurlighederne med, men det kan også hænge sammen med at jeg har læst dem alle sammen før 😉 Jeg har dog ikke læst ‘Making money’ endnu, men jeg glæder mig 🙂
  God weekend
  Stine

 • Hej Sidsel; Jeg mangler endnu at ta’ springet til det engelsksprogede – orker ikke rigtigt, når det er det sprog, jeg arbejder med til dagligt. :o) Men på biblioteket venter en bog af Hugh Laurie, læst op af mesteren selv, som mit første forsøg…den er jeg meget, meget spændt på! :o)

  Hej Stine;
  Ork, Pratchett pryder vores boghylder i overordentligt grad, så ham kender jeg godt. :o) Vi arbejder på at få samlet hele serien igen, efter at nogen blev givet med ved flytning fra en ekskæreste. Jeg har ikke turdet læse dem på dansk (vidste heller ikke, de overhovedet var forsøgt oversat, da jeg synes, det må være en umulig opgave) – er det overhovedet noget værd? Er bange for, der er alt for meget gendigtning og oversætterens egne finurligheder med i det, er der ikke?
  Har kun mødt en af dem som lydbog, men har heller ikke søgt voldsomt endnu. Tror faktisk, de gør sig bedst på skrift, for at man rigtigt kan fange dem, mon ikke?

 • Hvis man er til fantasy og humor kombineret, så kan det også anbefales at læse eller høre Terry Pratchett’s serie om Diskverdnen. Der er ‘kun’ 5 bøger oversat indtil videre, men han har skrevet over 30, så der er nok at tage af … og de bliver bare bedre og bedre 🙂
  Stine

 • Elsker også Jesper Christensens oplæsninger! Både den engelske og amerikanske oplæser er også helt fantastiske, det var sådan jeg blev introduceret til Harry Potter – gennem en amerikaner på 11 år, der hørte Harry Potter hele tiden 🙂
  Når jeg så læser dem efterfølgende kan jeg næsten høre stemmerne… det beriger ligefrem bøgerne.

  Sikke en vinterferie! Så har man da brug for ferie bagefter.

 • Måske har jeg også bare låst knapperne – fra dag til dag 🙂

 • Bettina

  Hej Britta; Det tog også noget tid, før jeg gad prøve. Det skete faktisk først, da jeg fik iPod’en og kunne ta’ bogen med mig. At høre det på pc’en eller stereoanlæg kan jeg ikke rigtigt forholde mig til. Jeg tror næsten (men kan ikke vide det, da jeg ikke ejer et kørekort), at jeg ville blive for opslugt af bogen til at kunne sidde bag rattet imens. Men jeg har hørt om pendlere, der har lavet en lydbogsklub af samme grund.

  Hej Helle K; Jeg kender heller ikke Mikkel Schou, derfor googlede jeg på ham og opdagede, han var fra Blindebiblioteket. Ikke desto mindre bør han udføre sit betalte job ordentligt. :o) Med “den der knap ovenpå” kan jeg ikke slukke min iPod nano – den låser bare knapperne. Hvis det fungerer for dig, er det vel ikke forkert. :o) Men man kan jo godt komme til at miste det sted, man var i oplæsningen, og så skal der ledes.

  Hej Anette; Den serie er i min “kø”, kan du tro!

  Hej Bebiane; Tak, nu TROR jeg, vi alle er ovenpå igen, det håber jeg sandelig. :o) Ja, bilen er ganske skøn at køre i, så vi finder på alverdens påskud for at blive kørt for tiden.:o)

 • Bebiane

  Hej Bettina
  Dejligt at høre fra dig igen, hvor er det synd, at I skulle være syge i vinterferien. Tillykke med bilen, nu er i da godt kørende.

 • Hej Bettina.
  Hvis du er til godt eventyr så hør det gyldne kompas af Pullman? Jeg er næsten færdig med de tre lydbøger i serien. Og æv der er ikke flere ;0/

 • Tror du ikke, at det betyder noget, at Jesper Christensen er (en god) skuespiller? Nu kender jeg ikke Mikkel Schou og ved ikke om han også er skuespiller 🙂
  Når jeg hører ipod, så stopper jeg på pause og stopper “på den der knap ovenpå” og så kan jeg gøre omvendt, når jeg vil lytte igen – er det helt forkert?

 • Det er en fed model du har hæklet – kan især godt lide kraven.

  Det er en god ide med lydbøger – jeg har bare ikke rigtig kunne tage mig sammen til at lytte til dem jeg har haft hjemme… Men på den anden siden har jeg heller ikke kunne tage mig sammen til at læse de 2 sidste HP bøger, så det var måske en ide at lytte til dem i stedet.
  Jannik lytter til bøger når han kører langt.

  Hi hi, jeg laver også stemmer når jeg læser for Rasmus 🙂

 • Bettina

  Hej Tineke; Ja, velkommen hjem, til dig, osse. Glæder mig meget til pindene… :o)

  Hej Tina; jeg er stadig fuld af beundring over dine TRE bølgetæpper – jeg er ikke engang 1/3 oppe ad det første *g*
  Ja, det med at falde i søvn eller lignende (når tankerne pludseligt vandrer, hvilket de i høj grad gør i disse dage) kender jeg alt for godt, det er faktisk derfor, jeg til iPod’en deler dem op i de flere filer i stedet for én stor, hvilket man ellers sagtens bare kunne. Så synes jeg nemmere, jeg kan finde tilbage, da jeg som regel husker, HVILKEN fil i rækken jeg var i gang med. Når det er MP4-format, BURDE den, hvis du ved en fejl ryger ud af filen, starte det sted igen, hvor der blev stoppet. MP4-formatet kan nemlig selv oprette bogmærker, dette kan MP3-formatet ikke, derfor er det netop godt at konvertere dem. Hvis din 3rd gen. er som min 2nd gen., kan man “spole” ved at trykke én gang på midterknappen, så viser skærmen en måler med en prik på, der flytter sig: denne prik viser, hvor langt man er i filen, og når denne vises, kan man spole ved at lade fingeren glide rundt på hjulet som når man skruer op (måske ved du dette, men jeg fandt først ud af det ved et tilfælde noget tid efter jeg havde fået den – det er jo ikke i den meget sparsomme dokumentation *s*).

 • Ja sikken en ferie i har haft!!! Håber forstuvninger og feber er væk… og at du har slugt dine nye oplysninger 🙂
  Ja hækling går en del hurtigere end strikning… heldigvis, ellers havde jeg vist aldrig fået lavet 3 bølgetæpper!! 😉
  Uha det med stemmerne på lydbøgerne er SÅ vigtige…
  Men jeg har også lært at det ikke dur sååå godt at høre lydbog om natten når man har ondt… for pludselig sover man og skal til at lede efter hvor man kom til igår.
  OG jeg får lavet noget ged nogen gange på ipod’en… så jeg får hoppet HELT ud af bogen og skal lede igen … øvøv

 • Hvor godt at se dig tilbage på strikkepinden / hæklenålen igen. Tillykke med wheels of steel og (knit picks) pinde af træ også.
  Fine ting du igen har produceret, og “bare sådan lige”…

  Hilsen fra nabobyen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.