Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 30 / 11 / 07 >

Og så blev det “mormor”

Ja, udtrykket går vist mere på den generation. der er mormødre for min generation end dem, der er mormødre i dag. :o)

Men der ER gået lidt mormor i den her. Jeg har hæklet frem og meget tilbage, sådan går det jo, når det er uden opskrift og på gefühl, men slutproduktet er lige, som jeg havde håbet. For-/oversiden (der er noget mørkere marineblå end her) er nærmest en direkte kopi af min svigermors model, den, jeg viste i sidste indlæg. Den tog jeg jo et par mobilfotos af, for at have noget at gå ud fra, hvis svigermor skulle ringe og have mere hjælp. Nu kan hun bare komme an. :o)

Bagsiden er med et tilfældigt udviklet mønster. Jeg kunne se, at de syv dele, den var delt op i og som jeg egentlig bare ville gå ud fra, fordi jeg ville have en tæt bagside (svigermors var mage til forsiden), ville ende med at give en meget kantet syvkant, så jeg endte med noget, der blev en slags hjerter eller kronblade – eller en syvkløver? :o) – da hulmønsteret så kan trækkes ud i et noget mere rundt resultat.

Den kommer nok mere til at blive brugt til pandekagevarmer end kartoffelvarmer her i huset. Den er ikke helt 360 grader rund, nok nærmere omkring 358 grader *s*, så i uvasket stand kan den ikke ligge helt fladt. Nu må vi se, hvad en vask gør ved den – selvom det jo ikke gør noget, at den ikke er helt rund.

Fakta:

Opskrift: Nærmest min egen.

Hæklenål + garn: Nål 3, tilfældigt bomuldsgarn, jeg lige havde nok af. Bagsiden er dog meget bevidst af merceriseret bomuld (det go’e gamle fra Aldi),  da kæmmet bomuld (som svigermor faktisk gk i gang med sin i) for mig at se må gi’ for meget fnulderværk til maden nedenunder?
Go’ eller No Go: GO’! Man sku’ da være et skarn, hvis ikke man kan bruge sådan en – eller flere – især når man endda selv har fiflet opskriften sammen. :o)

Ku’ sagtens finde på at lave flere, nu er alle detaljer jo på plads, så ku’ jeg eksperimentere med fx. en spiral på bagsiden, som jeg undervejs kom i tanke om nok i virkeligheden havde været det nemmeste i forhold til at få lavet noget rundt. Svigermors var, som nævnt, med en direkte kopi på bagsiden, men det vil jeg mene gør den alt for åben til at fungere helt efter hensigten!? Jeg har nogle “ventilationshuller” i siderne, det er alt.

Blog Widget by LinkWithin

7 comments to Og så blev det “mormor”

 • Ritta Klok Lauritsen

  Hej! Hvor ER din model blevet fiiin med hjerterne! Hvor kan jeg finde opskriften?

 • Bettina – den er skøn!

 • Anne-Mette

  Hej igen fra sidelinjen.
  Hvor er de flotte de kartoffel-pandekage-varmere. Og sikke nørklearbejde, man får helt lyst til at hækle.
  Jeg ville lige fortælle dig at jeg har færdiggjort min midi i str ca 10 år. Med dine erfaringer og gode råd blev den helt god, og datteren går sørme også med den. Med ærmeaflukning var jeg først lidt lost, men jeg endte med at lukke samme antal masker af, som til str 1-2 år, og det viste sig at være perfekt. Tak for råd og vejledning, nu kommer der flere af den slags.
  Måske får jeg en dag lyst til at smide pindene og lægge billeder på min særdeles kedelige blog.

 • Bettina

  Hej Malle,

  Tak. :o) Ja, jeg synes også hjerterne er ok, det er da ikke som det plejer at være. Og de ikke for pussenussede i formen.
  En med-kigger foreslog faktisk, at den ville passe godt til et muselmalet stel. Det er jo sådan set rigtigt nok. :o)
  Synd, jeg kun har Confetti fra Aluminia og Azur fra Kronjyden. :o)

 • Bettina

  Hej Alice,
  Sjovt, som nogen foerst “opdager” mine ting på Flickr, det er helt bagvendt for mig. *hehe*
  Min husbond er ogsaa kokken her i huset, og han spurgte ogsaa i dag, da han opdagede den, hvad det var? Sjovt nok har jeg faaet flere tilkendegivelser fra folk, der sukker dybt over alle de kartoffelvarmere, de haeklede i 70’erne. :o) Havde ogsaa lige et “moede” med min mors udgave i gaar, dén, jeg selv husker fra barndommen, i to orange nuancer. :o)

 • alice

  Åh, dem har jeg lavet en del af! I 70´erne. Men siden har de været i glemmebogen. Jeg blev så glad, da jeg genså “kartoffelvarmeren” på Flickr, så jeg råbte efter min mand, der var på vej ud i køkkenet (det er nemlig ham, der laver mad her i huset): “Skaa-aat, skal jeg hækle en “kartoffelvarmer” til dig?” Og hvad svarede han så? “Øøøhh, nej tak. Sådan een tror jeg ikke, jeg kommer til at gå med!” ????!

 • mormor eller ej…..den er bare så fin og så flot hæklet. jeg kan rigtig godt lide den detalje, at der kom syv hjerter frem på bagsiden.

  den skal du nok få brug for.

  god weekend til dig og familien.

  malle

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.