Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 29 / 08 / 07 >

Boghjørnet

Efter et brat opstået behov for geninstallering af Windows for nyligt *SUK*, skulle jeg ha’ en masse af mine små, trofaste programmer lagt ind igen, men nogle af dem havde jeg kun brugt så kort tid, at jeg end ikke ku’ huske navnet på dem. Jeg er stor fan af freeware og shareware uden alt for store begrænsninger, fordi ting, der sådan bliver skabt af brugerne, fx. i Open Source, ofte er meget mere brugervenlige eller specifikt anvendelige end de store kommercielle pakker. Har jeg brug for noget, kan jeg godt bruge et par aftener på at surfe rundt, læse anmeldelser, fora-tråde, teste programmer etc., for at finde frem til det helt rigtige. Så derfor har jeg nu endelig fundet det tilsyneladende perfekte program til iPod-lydbogs-nydere som jeg.
Det hedder i al sin enkelhed “MP3 to iPod Audio Book Converter”, er netop Open Source, og det kan findes her. Det konverterer mp3-filer (som det er ret let at skabe) til m4b-formatet, som skal bruges på iPods, hvis man skal ha’ dem til at lægge filerne i Lydbogs-mappen og være sikker på, at der kan oprettes bogmærker (så man starter igen dér, hvor man stoppede sidst med “læsningen”). Måske er jeg så også snart klar til at begynde at lytte til engelsksprogede lydbøger (det er vist en “erhvervsskade”, jeg orker ikke lytte og skulle forstå engelsk (som fx se film uden undertekster) i fritiden), for dem er der jo et hav af derude. Bl.a. kan man her finde en gratis “Månedens Bog” her.
Man kan også finde masser af klassikere, fx. her, hvor man sågar kan downloade dem i netop det rigtige format til iPod’en. Men der er jo masser af muligheder for at downloade lydbøger derude, både på engelsk og enkelte på dansk.

Strikker stadig på Bette, den bliver vist nærmest str. 1 år, når nu jeg strikker i Coops strømpegarn på pind 3½! *fnis* Tror, jeg måler med en af Emils bluser i morgen…og håber, jeg tager lidt fejl. “Hyld” fik også et par pinde i dag, fordi jeg havde brug for rundpinden til Bette, så der måtte byttes lidt rundt. Glæder mig, til Bette er overstået, for der er ting, der ligger og trækker gevaldigt, og obligatorisk strik er der desværre også i farvandet, da begge unger har brug for nogle brugbare efterårshuer, der kan holde ørerne varme en hel dag uden for i børnehaven. Desuden banker Anna på næsten dagligt for at minde mig om, at jeg har lovet hende en TroldePus (så opskriften på TroldeSofie skal findes frem igen). :o)

Begravelsen er vel overstået, men sorgen sidder endnu og banker, fylder, emmer. Den lille mand (på den mest positive måde, man kan tænke sig det: en utroligt ydmyg mand, var han, med det største hjerte jeg nok har oplevet) blev begravet fra en lillebitte kirke med et stort, stort følge: Den lille landsbykirke havde, har vi grublet os frem til, plads til omkring 140 mennesker på en god dag, hvor alle kom hinanden ved – og det gør man i høj grad ved en begravelse, man er nærmere sin næste end nogen sinde – og samtidigt havde god plads på kirkebænken. På en dag som i lørdags, hvor fx. gemalen sad yderst på bænken på den ene balle for at der var plads, folk sad virkeligt tætpakket, der har velsagtens været op mod et par hundrede mennesker, måtte der stå yderligere omkring 50-70 personer op i kirken og et par snese udenfor! Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var, som om hele landsbyen var dukket op – and then some. Men lige så mange personer der var dukket op til begravelsen, lige så stort et hul har han også efterladt sig…hvil i fred, Ivan – du har fortjent det mere end mange, selvom jeg godt ved, du i virkeligheden har travlt med at snakke og filosofere og lære alle folk at kende der, hvor du er nu!
:o)

…og ja, billeder fungerer forhåbentligt igen! :o)

Blog Widget by LinkWithin

1 comment to Boghjørnet

  • Hovsa, der er vist et par links jeg lige skal ha tilføjet til mine foretrukne, det er jo det rene guf du linker til
    mange hilsner fra
    nettie
    der sidder her og lytter til lydbog – på CD på pc – oldnordisk eller hva’? ;O)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.