Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 24 / 01 / 12 >

Elektronik, tak!

ХудожникБогородицаBØH!

Jeg har fået en ny iPad, efter at den, jeg fik til fødselsdag, afgik ved batteridøden inden for garantiperioden – lige vand på min mands anti-æble-mølle. 🙂 Men “min baby” ( som Anna og Emil kalder den ) og jeg er endeligt uadskillelige igen. 🙂

Så derfor vil jeg ikke fortælle en masse om alle de møbius-rør, jeg strikkede op til jul eller om at Modestoffer i Vejen desværre måtte give fortabt og lukke forleden eller hvordan jeg har gået og ledt efter min Knitting Mojo, efter at jeg (det har jeg vist ikke fået fortalt? Ligesom så meget andet, i øvrigt…) fik en kontorelevplads på IBC i Kolding 1/10 og måtte hoppe ind i et allerede opstartet elevforløb med deraf følgende meget stejl indlæringskurve…

Til gengæld vil jeg fortælle om, hvor meget jeg benyt mig af min iPad, når jeg strikker. For ikke alene har jeg naturligvis link til Ravelry liggende direkte som et ikon på min dedikerede strikkeside (jeg deler siderne på iPad’en op i emner og underopdeler, om nødvendigt, i mapper), jeg har jo også mange andre apps. Jeg er dog en nærigrøv, så jeg køber helst ikke apps men afprøver de gratis. Jeg har med tiden haft mange forskellige apps, der fungerer som masketællere, hen over skærmen på både min iPhone og min iPad, men jeg kan simpelthen ikke tage mig sammen og bruge dem.


Til gengæld har jeg haft gang i moneterne alligevel og har købt GoodReader, til begge enheder, og det er jeg ret glad for. Ikke alene kan jeg hente de pdf-opskrifter hjem, som jeg har gemt i pdf-format på Ravelry, eller hente dem, jeg har liggende i min Dropbox, men jeg kan også sætte streger for hver strikket række, for linjer i diagrammerne, lave små noterer og bemærkninger direkte på opskriften og i de hele taget altid have adgang til masser af opskrifter, som jeg jo netop har bestemt mig for at gemme på et eller andet tidspunkt. Perfekt!


Jeg er også meget glad for Evernote, for i den app/det program kan jeg fx begynde at skrive på en opskrift på pc’en for derefter at skrive videre på iPhone eller iPad, når jeg kommer i tanke om noget eller skal rette noget. Jeg kan lave “udklip” af hjemmesider og gemme dem som noter. Jeg kan oprette notesbøger til fx madopskrifter, strikkeopskrifter, DIY, børnenes figursamlinger etc. Det er et program, man kan downloade til sin PC, man kan hente det som app til smartphones og man kan tilgå de notesbøger, man har oprettet, direkte på internettet, så man altid har backups. Evernote kan sagens anvendes gratis, men man kan også betale for mere plads.

Og så er jeg blevet glad for Clibe, der også er gratis. Det er også en app, man opretter notesbøger i, som bliver gemt på en server et andet sted, hvilket er meget fedt. I notesbøgerne kan man håndskrive og -tegne, og man kan indsætte fotos, så det bruger jeg til at tage fotos af den strikkeopskrift, jeg er i gang med, sætte hver strikkebogsside ind som en side i notesbogen, og så kan jeg skrive og tegne på siderne, så jeg ved, hvor jeg er kommet til, jeg kan tilføje noter, rette ting eller ligefrem tegne nye modeller i den. Og så kan jeg i øvrigt abonnere på andre menneskers offentlige notesbøger, det kan give god inspiration til fx trends, tendenser og DIY. 🙂

– skrevet på min iPad, deraf kvaliteten

Blog Widget by LinkWithin

1 comment to Elektronik, tak!

  • Wow en fin side du har fået lavet, tror vi må mødes en dag så jeg kan få lidt fif… Jeg vil nemlig gerne have lavet min blog om så den ikke længere hedder modestoffer. Håber snart vi ses igen 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.