Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 15 / 11 / 06 >

One small step for most people…

…one giant leap for Bettina.

Jeg har bagt med tørgær i dag. *fnis* I sommer havde vi jo besøg fra Island, vores gode venner, en familie pÃ¥ 4…”Konen” var lidt forfjamsket en dag, hun ville bage nogle (fantastisk lækre) chokoladeboller, for vi var jo nødt til at ud og købe tørgær, for efter hun var flyttet til Island, kunne hun ikke længere finde ud af at bruge andet – hvor det naturligvis havde været omvendt, da hun flyttede dertil, dengang kunne hun slet ikke regne ud at bruge andet end frisk gær. :o) Vi har vist ikke sÃ¥ stor tradition for at bruge tørgær her i DK. Men det satte nogle tanker i gang hos mig, for jeg køber tit frisk gær, der bare ligger og tørrer ind i køleskabet, fordi jeg ikke kan finde tiden til at bage noget…sÃ¥ jeg købte for lang tid siden en pakke tørgær, den kan jo holde længe og mÃ¥ske faldt man over noget…. Den fik jeg vist aldrig brugt… *gruble*…men i hvert fald købte jeg sÃ¥ for knap sÃ¥ lang tid siden to pakker tørgær…mÃ¥ske man en dag kunne finde en opskrift, hvor det indgik, tænkte jeg. For nyligt satte jeg mig sÃ¥ ned for at finde en opskrift pÃ¥ gulerodsboller med tørgær, pÃ¥ Nettet altsÃ¥. Det var IKKE let, skulle jeg hilse at sige…sÃ¥ i dag tog jeg det store spring, for én pakke tørgær svarer jo til én pakke frisk gær (jeg ved ikke, hvordan man skal kunne afmÃ¥le en ½ pakke tørgær?), sÃ¥ jeg fandt en gedigen opskrift pÃ¥ gulerodsboller og gik i gang…og selvom jeg som sædvanligt glemte at smøre dem med æg lige inden bagningen (hvilken er grunden til, at jeg har lÃ¥nt opskriftens foto, for mine ser en anelse mere kedelige ud, selvom de virker mere luftige end dem pÃ¥ fotoet), er de blevet rigtigt lækre og meget, meget godt modtaget i huset, ogsÃ¥. Af portioen til 8 personen blev der 26 mellemstore boller! SÃ¥ det er et hit…og jeg er glad for, at jeg har prøvet at kaste mig ud i det, selvom en af de sider, jeg stødte pÃ¥ i min søgning, skrev meget nedslÃ¥ende om en kvindes eksperimenter med netop tørgær som erstatning for alm. frisk gær…men der mÃ¥ have været noget andet galt. ;o)

SÃ¥ jeg har luftet det nye forklæde i dag, Bebiane…det er virkelig lækkert, endnu en gang tak! :oD (her burde der være fulgt et foto af min gave fra Bebiane, men det mÃ¥ blive en anden dag…)

Jeg tror snart, jeg “nulstiller” min Bloglines, for jeg har lige nu over 3000 ulæste indlæg, og jeg “tør” ikke engang starte den op. Jeg ved, jeg er gÃ¥et glip af en masse hos alle jer derude, det er jeg rigtigt ked af, men jeg har ikke orket i den forgangne mÃ¥ned…og det er ikke lettet ret meget endnu. All work and no fun makes Bettina a dull gal…men i det mindste har vi snuden oven vande, hvad økonomien angÃ¥r, der er nyt tag pÃ¥ huset, bilen er betalt helt ud nu og er vores egen, og det er da vigtigere end noget færdigt strikketøj, trods alt…

Blog Widget by LinkWithin

5 comments to One small step for most people…

  • Jeg ser flere har svart deg om tørrgjær, men svarer alikevel!
    Jeg har jo forstått at du nå bruker tørrgjær, og det er bra. Bare bruk litt mere enn våt-gjær! og aldri ha salt i tørrgjæren!!
    HVIS du har vÃ¥t-gjær, kan du lukke den inn i et syltetøyglass med lokk. Da skal du se at den varer litt lenger…….
    Lykke til med bakingen……og strikkingen!

  • Bettina

    Jeg synes selv, bagværk med en anelse olie i giver et lækkert, blødt og luftigt “bid” – selvom det mÃ¥ske ikke er sÃ¥ sundt!?

    Britta, Jeg vil se, om jeg kan finde det Bageglans – ikke at det nødvendigvis gør det lettere for mig at huske at smøre bagværket…men det kan da være. *fnis*

    Mette H, jeg ville skam ønske, jeg havde noget strik at vise frem, men jeg har nærmest ikke tid til at strikke. :o( Det er ogsÃ¥ derfor, der sker sÃ¥ fÃ¥ opdateringer her pÃ¥ bloggen for tiden…

  • Hmm…. skal vi ikke snart se hvad du strikker pÃ¥ ? Jeg mener du fik noget Fonty Angora for ikke sÃ¥ længe siden. Eller skal det ligge og tørre ind ligesom gæren ? 🙂

    Kh. Mette H.

  • Flot at springe ud i det.
    Jeg bruger tit tørgær, og det til ALLE opskrifter med gær. Bare husk at blandet tørgæren med en del af melet og væsken skal være lidt varmere end med alm. gær – ca. 40 grader C.
    Jeg blev nemlig også træt af at finde 10-15 pakker muggen eller udtørret gær i køleskabet.

    Kh. Mette H.

  • Ja, nÃ¥r du tør, sÃ¥ tør jeg ogsÃ¥! Har ligesom dig altid en eller flere pakker frisk gær liggende og nÃ¥r jeg sÃ¥ fÃ¥r mig taget sammen til at bage er den ikke sÃ¥ frisk længere… SÃ¥ nu ligger der et par pakker tørgær og venter pÃ¥ mig og det har de faktisk gjort et par uger nu 😉

    Fik gule og lilla gulerødder fra aarstiderne i dag – gad vide hvordan de ser ud i boller…

    Jeg har forøvrigt købt æg pÃ¥ dÃ¥se – til at spraye pÃ¥ boller! Mener at det hedder Bageglans (gider ikke gÃ¥ ud og kigge lige nu) og det er ret genialt.

    Og kan du så gå ind og nulstille bloglines! Jeg gør det ind imellem ellers bliver jeg bare stresset over det også :-/ Og det er jo ikke verdens undergang.

    Knus Britta

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.