Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 10 / 11 / 09 >

“Jamen, jeg føler mig så smuk med det på,…

…som du har strikket, mor!”

Så er det da ikke for meget forlangt, at jeg kaster en islandsk hestesweater (.pdf-link) på pindene som en ekstra julegave, når datteren på  7½ melder sådan ud en morgen, mens jeg sidder og viser hende, hvordan hun kan bruge en ny bluse sammen med bl.a. mit hjemmestrik – vel?  🙂

Jeg er ellers skadet – helt grundlæggende strikkehandicappet:

skadetfinger09 Bag fingeren ligger hestesweateren, den er jeg nemlig nødt til at vende tilbage til jævnligt, for skaden er opstået af for meget strik på for tynde pinde. En ca 1mm dyb revne i min tommelfinger lige dér, hvor strikkepindene glider op og ned ad fingeren ved hver maske. Avs. Én af grundene til, at jeg sjældent strikker sokker er de tynde pinde. Jeg strikker meget fast, så jeg plejer normalt at strikke sokker på 3mm, men jeg er hoppet på en 2½ mm for at få et ekstra fast tekstil. Sokkerne er nemlig en pludselig indskydelse, 4 par sokker til en adventskalender til min mor, der godt kunne bruge nogle hjemmestrikkede sokker at have i skoene, når hun tager på tur på loppe-, kræmmer-, garage- og bagagerumsmarkeder for bl.a. at finde gode, originale retro-julegodter (det er vel det, der så hedder “vintage”) til butikken. Men “advent” betyder jo også, at tiden sig nærmer, og jeg har lidt travlt. Søndag kunne jeg strikke næsten en hel sok færdig, fordi vi bl.a. var på en længere køretur, og selv i mørke kan man jo strikke på en sok, men på hverdage er det jo lidt mere begrænset med strikketiden. Jeg er knap 1½ par inde i kalenderen nu, og jeg overrasker mig selv, hver gang, jeg strikker sokker, med hvor hurtigt det i grunden går. Og hælen er jo faktisk sjov, især når man laver den hurtige timeglas-/ boomeranghæl, som Helle Holst har været så sød at forklare og illustrere på dansk for nogle år siden (og som jeg har udviklet en smule på til det par, der er på pindene nu, mere om det en anden gang, for glatstrikkede sokker ER ikke så spændende at se for ofte og for mange af på en blog – IMNSHO). Som støtte har jeg lagt den originale tyske opskrifts pdf-fil på min iPod touch, men hælen er så nem og hurtig, at jeg heldigvis ikke har brug for den.

Blog Widget by LinkWithin

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.