Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 07 / 11 / 09 >

Tør man? Bør man…?

Forleden var jeg igen på “shopping” i en af byens genbrugsbutikker. Jeg har lovet Tina at købe en fin hæklenål med, hvis jeg finder en, for at bruge den til at tråde perler på strikkegarn med (er du stadig interesseret?), og på sådan en tur falder der jo gerne andet godt af. Denne gang blev det så dog, udover et brætspil til ungerne til en 10’er, også til noget, jeg først efter hjemkomsten fandt ud af var ægte kaninskind.

kaninskind

Det er besat overalt på bagsiden med stof, og hele “stofstykket” er så tyndt som almindeligt, tykt jerseystof, så jeg var virkelig i tvivl, men til 25 kroner for et ukurant stykke på i hvert fald 1,50 x 1,50 eller sådan noget lignende i et meget underligt format, kunne jeg ikke lade det ligge.  Jeg tog det med, fordi jeg fik lyst til at lave sofapuder af det, hvor jeg så ville strikke nogle kraftige firkanter med snoningsstrik til at sætte bagpå. Men efter hjemkomsten og mulighed for nærstudie må jeg nok erkende, at det ER kaninskind, jeg har fået med mig hjem. Jeg har bl.a. en antik kort pels (i en form for blazersnit) i kaninskind men er lidt ambivalent omkring brugen af den (og den persianer, jeg også har). Jeg brugte den en del, da jeg var yngre, for hold da op, hvor varmer det godt om vinteren, og pænt er det jo også, men som småbørnsmor passer den ikke rigtigt ind i min hverdag længere. Skrupler ved, at det er ægte skind? Jeg ved ikke rigtigt… Min pels er jo antik, kaninerne er døde for meget, meget længe siden… og dette stykke skind er også!? Det er jo synd at lade sådan noget virkeligt smukt skind…ligge? Jeg ville aldrig i livet købe (endsige få råd til *S*) en helt ny pels, og er det ikke dér, det virkeligt etiske dilemma ligger? Jeg ved det ikke rigtigt, har faktisk ikke taget særligt meget stilling til det….

Men med dette smukke og bløde stykke skind i hånden kom jeg til at slå det omkring hofterne. Perfekt, flot pelsnederdel…!…?…!? Kikset? Kool? Jeg er blevet lidt tændt på ideen. Og jeg kan vel altid lave det til sofapuder senere hen? *fnis*

Blog Widget by LinkWithin

4 comments to Tør man? Bør man…?

 • Hej Rikke; Dine tanker minder meget om mine. Heldigvis er min nye symaskine stadig ikke placeret på en brugbar, fast placering, og jeg kan ikke gå i gang med at sætte nålen i skindet. Så jeg kan gruble lidt videre. :o)

  Hej Lene; Jo, en strikket sweater, med snoninger måske, ku’ se hot ud til, helt klart! Tak for rosen omkring min kjole :o) – garnet er altså virkelig bare så skønt og blødt, synes jeg – og har silkens dejlige egenskaber, hverken for varmt eller for koldt.

  Hej Tina; Ja, jeg er også spændt på, hvad jeg finder ud af. *S* Jeg har faktisk lige opdaget, at et par af de store tøjmærker faktisk også bruger kanin denne vinter, til ponchoer etc…så jeg kan måske “blend in” og ikke virke iøjnefaldende med mit genbrugsskind. :o)

 • AJ jeg er spændt på at se hvad du hitter på med det skind 🙂 Det er såååå blødt sådan noget 🙂
  Jeg har LIGE fundet en nål der er mega tynd og jeg tror den slår til. Jeg opdagede at de kunne fåes i mit yndlingsmærke 🙂 Dejligt!!!

 • Jeg tror en nederdel kunne være hot – med en strikket sweater til naturligvis 🙂 Mon ikke kaninen er blevet til grydesteg, så den ikke “kun” er dræbt for skindets skyld?

  PS: Hvor er din kaffebrune kjole bare fantastisk flot, jeg er ovenud begejstret for garnet, der ser ud til at klare sig virkelig godt i brug/vask. Skal blive spændende at se et sort eksemplar 🙂

 • Jeg forstår godt dine overvejelser. Og det var da også et kup, du har gjort dig. Hvis jeg stod i din situation, ville jeg ikke være bange for at bruge det til f.eks. puder, for du ved jo godt med dig selv, at det er lang tid siden de kaniner er døde (og jeg ved desuden ikke hvordan kaniner i pelsindustrien lever). Og det er sikkert meget lækkert og blødt og hyggeligt sådan noget pels 🙂
  Når det er sagt, så ville jeg nok være mere tøvende med at lave det til en nederdel, vest eller andet, man tager på uden for hjemmet. For folk, der ser dig, kan jo ikke se, om du har købt det brugt. Der er selvfølgelig også nogle kloge mennesker der siger, at man ikke skal bekymre sig om hvad andre folk tænker… Bare mine tanker. 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.