Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 21 / 01 / 08 >

En weekend med fut i

Tænk sig, jeg har fået to ting færdige! Den ene er en “Dolly”-taske, som jeg købte som et “aflagt” Rowan-kit af Hanne S. Meget sjov og hurtig at strikke, men noget mindre end jeg lige have forventet – det kan være, Anna ender med at overtage den, for den kan næsten ikke engang bruges til strømpestrikketøj, uden at det er morderligt risikabelt.

Monteringen ventede lidt på sig, da jeg ikke rigtigt gad sidde med det om aftenen i dårligt lys, men i virkligheden tager det jo ikke lang tid med så lidt. Og så er fotolyset simpelthen så elendigt, og rødt er så svært at fotografere…at jeg kun kan beklage, mit foto er vist mere kategoriserbart som bevisførelse end egentlig nydelse. :o)

Faktaboks:

Opskrift: Dolly fra Rowan – et gammelt bonus-kit til internationale abonnenter.

Pinde og garn: Helt som opskriften foreskrev.

Diverse: Ingen ændringer men bl.a. en misset boble helt nede i bunden: Den lavede jeg i stedet bagefter evd at sy en form for knude, så det ser man slet ikke. :o)

Go’ eller No Go: Mneeeeh…. dunno…. Jeg tror, det må være en “det ved jeg ikke rigtigt, fakskik*”.

MEN lidt go’ er der da osse: En Very Berry T fra Magknits, lige i øjet for en 5½-årig Jordbær Marie-fan. Jeg havde noget garn, som jeg via Ravelry fandt ud af var Katia Jamaica, og jeg fandt også via Ravelry ud af, at de måske 3 nøgler, jeg havde trevlet op af noget andet engang, i hvert fald var nok. I fredags slog jeg op, og efter lidt mærkeligt, men for mig næsten traditionelt, rod med netop dette hulmønster, og lidt hjælpe fra Webstrik, fik jeg hul på bylden og strikkede….og strikkede…og strikkede… og endte med et resultat, som jeg er yderst tilfreds med.

Jeg brød mig faktisk ikke så meget om den på opskriftens foto, skænkede den ikke mange tanker, men da jeg så så mange fine modeller på Ravelry, fik jeg alligevel lyst. Den ser ikke ud af meget, når den bare ligger, den ser skæv ud, ser ud til at have dårlig pasform etc., men når først Anna får den på, så er den helt perfekt; ikke for tætsiddende, ikke for kort, ret kølig og i de helt rigtige farver. :o)

Faktaboks:

Opskrift: Very Berry T fra Magknits, 144 gram brugt.

Garn og pinde: Katia Jamaica, pinde nr. 4,5

Diverse: Jeg strikkede bevidst på en lidt stor pindestørrelse, da jeg ville have et meget løst og “levende” resultat, når nu garnet var relativt tykt og det skulle være en sommertop. Jeg strikkede efter str. 6-8 år, selvom Anna er en bette 5½-årig, igen fordi jeg ville have et ret løst resultat. Den er lidt længere end i opskriften, for jeg synes ikke en 5½-årig pige har behov for at gå og vise mere mave frem, end strutmåsen sørger for. :o) Strikkede ærmer efter “magic loop”-metoden, tror jeg nok, fordi jeg ikke havde nogen strømpepinde (fri?).

Go’ eller No Go: Go’…det er jeg ikke i tvivl om! :o)

On another note – or two: Jeg kom til at bestille Elizabeth Zimmerman’s Knitting Almanac i går – den koster ikke engang 40,- hos Book Depository, helt ærligt! Det et næsten lige så billigt som et dyrt, dansk ugeblad med 2-3 strikkemodeller i! Og der er nogle fine (næsten? eller helt?) monteringsfri sweatermodeller i den, jeg lige skal have kigget på, samt en huemodel som jeg tror lige opfylder de behov, jeg har til huer. :o)

Min strikketaske (som i øvrigt har fået sin lille lynlåspung tilbage) er på vej fra USA…og Arthur har vist noget at glæde sig til, for sælgeren er vældigt glad for katte. :o) Can’t wait…iiih, can’t wait!

*…som Emil ville sige det.

Blog Widget by LinkWithin

6 comments to En weekend med fut i

 • Bettina

  Hej Malle,

  Ja, inspireret af dig fik Anna min Dolly Bag i går, for det er altså alligevel for småt, men Anna er en værre hamster, der gemmer alt i alt.
  Hvis du har 3 nøgler Katia liggende, har du da sågar til 2 Very Berry T’s. :o) Emma er vel heller ikke af de store, og Anna er en bette 5½årig på omkring 115 cm.

  Beretning om strikketasken kommere senere i dag. :o)

 • åhh, hvor har du dog været flittig Bettina……den lille røde taske har jeg også liggende i kit i selvsamme farve, måske man skulle hive det frem og få den strikket, så Emma kan få sig en prinsessetaske….den er ihvertilfælde også alt for lille til mine behov.

  skøn very berry t….har selv strikket et par stykker af dem. skal have strikket en ny, da de andre er blevet for små. jeg har tre nøgler katia liggende og ifølge dine beregninger må det da være rigeligt.

  fed strikke taske du har fået købt dig og farven er også lige mig. glæder mig til at høre om den indfrier dine ønsker som strikketaske.

  god søndag!

  malle

 • Bettina

  Hej Tineke; Ja, altså, som meget-småt-projekt-taske er den jo sød, den Rowansag…meeen ikke lige den størrelse taske, jeg normalt bruger (læs: kuffert). Very berry er klart en god sag, og hvis man så endda konvertere den, som Vivian har gjort, til en top down – hvilket burde være eminent let, så er det jo en supergod restelager-tømmer. :o)

  Lene Sophie: Tak – jeg har lige vejet OG opdateret mit indlæg med vægt på Very Berry – jeg havde glemt, det var 100 grams-nøgler, så giver det mening igen – jeg har nemlig kun brugt 1½ nøgle!

  Siffe: Tusind tak – og ja, den strikketaske…jeg GLÆDER mig, kan du tro. Den er godt nok “let brugt” og det kan jo dække over mange ting, men jeg har fået den til noget under halv pris, det er jo ikke at foragte i den prisklasse. *g*

 • Sikken dog en sød bluse i lækre farver. Og den der Strikketaske …. ihhhh…. hvor den lokker……. den er SÅ lækker….

 • Jeg er ret vild med din “Verry Berry T” – den er super flot, har lige tjekket og jeg er indehaver af 2 nøgler af garnet så der må snildt blive til en str. 4 år.
  KH Lene Sophie

 • Fed taske, selv om jeg godt kan se det er ikke størrelsen der plager den.

  Very Berry kan man ikke gå fejl af, den er bare superanvendelig!

  Jeps, Book Depository, de kan bare det der….men hov! Var der ikke noget med at når man havde købt fancy strikketaske….såååå….hmmm

  Glæder mig til at se tasken, hilsner Tineke

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.