Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

< 20 / 11 / 07 >

Mini, Midi, Mici…ellerrrr…

Yarh, endelig online igen efter næsten 1½ DØGN uden Stofanet!!! Geeeez, det er altså hårdt, ikke alene når man er selvstændig og 200% afghængig af Nettet for at få arbejde, men også så’n rent terapimæssigt. :o)

Jeg ved ikke, hvad der er faret i mig, men jeg er blevet færdig med hvad jeg vel må kalde Midi, selvom originalen er Mini (du må selv finde den på siden, direkte link er desværre ikke muligt). Ideen med effektgarnet er jo skamløst kopieret, som nævnt sidst, men jeg ville have den lidt mere løs og “gavmild” i størrelsen end jeg sidenhen opdagede, at Julie havde lavet en str. 6 år. Jeg har strikket og strikket og fået hul på både tommel- og pegefinger af det lidt grove garn (som man dog godt kan mærke under strikningen får et dejligt blødt resultat ved vask), men jeg var lidt besat af at få den færdig. Slutningen gav også kvaler. Men nok fnidder, lidt fakta, som andre måske kan bruge:

Fakta:

Garn: Old Mill effektgarn, meget lig Kauni effekt garn og lignende 2-trådede garner. Jeg havde et nøgle på 155 gram, så det er nok omkring 150 gram, der er gået i den.

Pinde oa.: 3,5 mm, men 2,5 mm til ærmekanter og nederste kant. Pudsigt nok havde jeg lige 4 plasticknapper, som changerede i de helt rigtige nuancer til garnet, så de både passer til den helt lyse og den helt mørke nuance i garnet…endnu en gang “hurra” for, at jeg klipper knapper af det tøj, vi smider ud. :o)

Opskrift: Mini fra design.club.dk men blæst op til hvad der nu er omkring str. 6-7 år – i en snæver vending ku’ jeg selv bruge den som en slipover! :o)

Ændringer: Af gode grunde flere: Jeg slog til en start omkring 20 masker mere op til halsen. Udtagninger greb jeg helt forkert an i starten, hvor jeg mente, jeg også hele tiden skulle så tilsvarende flere masker op – tåbe er jeg! Antallet af masker i udtagninger til str. 1-2 år er fulgt, og det passer helt fint. Ved ærmekant er strikket 3 riller (1 omg. ret, 1 omg.vr osv) på p. 2,5 mm. Har samlet 9-10 masker op under ærmegabene.

Forneden er strikket 10 omgangen riller. Efter megen besvær er jeg endt med følgende løsning: På p. 2,5 strikkes i første omgang (vrangomgang) 9 masker, 2 vr. sm, 9 vr, 2 vr sm, omgangen ud. Derefter strikkes 1 omg. r, 1 omg. vr, til man har 5 riller. Luk relativt fast af. Selv efter denne “behandling” har jeg stadig en kant, der i et belejligt øjeblik vipper op og viser tænder. :o/ Men det går…det sker tilsyneladende ikke, når tøsen har den på.

Desuden er der jo, tydeligvist, sat en lomme på maven. Det var et ønske fra den kommende ejer, så det måtte jeg jo følge. Gad ikke besværet med at få 2 lommer til at sidde lige symmetrisk for midten, lige både foroven og forneden etc., som jeg lige har gennemgået med tunikaen fra Ingelise, så jeg (Anna) nøjes med én lomme. Overvejede at strikke en noget mindre en og sætte den på som en lille sjov detalje, men er kommet fra det igen. Skulle jo osse være færdig med den, så jeg kunne se, om min fornemmelse af, at nhun ville bruge den, holdt…og det gør den vist. :o)

Go’ eller No Go: Absolut GO’! Både i moderens og datterens øjne.Kunne helt sikkert danne basis for flere udgaver, også fx. sommerudgaver i bomuld, måske som kjoler…

Beklager lyskvaliteten, men jeg VILLE have et foto af den i dag og jeg gad ikke flippe mit nye, lækre lystelt op. :o)

Blog Widget by LinkWithin

3 comments to Mini, Midi, Mici…ellerrrr…

 • Anne-Mette

  Æjj, hvor er den bare smuk. – Og hvor er du bare hurtig !
  Dine opskriftsfif er super, jeg venter stadig på at modtage mit kit, men jeg vil helt sikker få gavn af dine fif.
  Skønt at du deler ud af dine erfaringer, det har jeg nydt godt af længe. 🙂

 • Vivian

  Wow, den er blevet rigtig fin – og dejligt med et “uldbarn” (selvom jeg selvfølgelig godt ved den ikke sidder direkte på kroppen, men min egen koger bare) når det nu er dér de fede farveskift ofte er repræsenteret. Er selv igeng med en Superwash’et én, også opblæst – og jeg er spændt på om den kommer til at passe 😉

  Hilsner Vivian

 • Hvor er den altså,helt fantastisk sød – Dejlige farver:-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.